Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.08.2011 09:13 - Тайните на интернационал-социализма
Автор: antikom Категория: Политика   
Прочетен: 2376 Коментари: 2 Гласове:
6

Последна промяна: 24.08.2011 09:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  
         
                   image


 
Маркс-ленинизма е научно, философско течение силно повлияно от икономизма.

Да, марксизмът отговаря на това определение. Не и руският му вариант разработен от Ленин. Всъщност Ленин е гениален ревизионист, който под марксистки формулировки изпразва Маркс от съдържание. Това което не се „вижда” е, че става въпрос за два различни проблема. Маркс е и философ и икономист. Ленин е гениален политик. За Маркс властта е само проявлениеи следствие на определени социално-икономически процеси. За Ленин властта е всичко! Неговата власт. Първо в социалдемократическата Партия, после в Русия, после – световната амбиция – третия Интернационал. И всичките му речи, разработки, трактати не визират нищо друго освен властта. Вкл. и философската „Материализъм и Емпириокритицизъм” е разбираема единствено във властови аспект. Самоналагане в средите на социал-демокрацията. За Маркс, теоретически не е възможно прескачане на социално-икономически етапи на развитие. Научната мощ на марксизма е, че приравнява откритите от него закономерности с физически закони. Т.е. развитието на производителните сили задължително води до съответно развитие на производствените отношения (и именно те се обличат вече във власт) и в този, и само в този аспект, прави научно-обосновано и непредотвратимо идването на комунизма. Ревизията на Ленин е „малка”. С обосновката, че социалистическата революция може да успее в страна като Русия, той практически изпразва Маркс от съдържание. Защото, по същество казва – властта прави производствените отношения и респективно – производителните сили. Т.е. той преобръща същностната логика.

Целта на това обръщане не е развитие на философската концепция, а използване на философска концепция като обосновка и легитимация за вземане на властта. Всъщност, за Ленин и интернационал-социализма, властта е алфата и омегата. Тя е всичко. Ленин практически не се интересува от нищо друго освен от власт! Той е гениален политик и практик на властта. И в момента в който се разбере това, всички „проблеми” и „загадки” на тоталитарния социализъм стават ясни. Ленинизма не е философия и икономика. Това е учение за властта. Идеологията е само начин за легитимиране завземането на властта.

А изборът именно на марксизма е изключително адекватен за Русия. Теоретиците спорят относно наличието (или не) на пролетариат в Русия, което е ключ в догмата на Маркс. За Ленин е брилянтен политически избор на легитимност. Именно защото в Русия практически няма значим пролетариат (под 8% от населението в навечерието на революцията). Тази липса е ключова. По този начин Ленин се легитимира с най-прогресистката за времето си теория, без обаче в краката му да се пречкат реални хора с реални интереси. Идеологията го легитимира, но поради липсата на реални носители- тя не го сковава. И през цялото си съществуване, интернационал-социализма няма да намери дори намек от научна обосновка във философски и икономически аспект. Защото няма. Същността е единствено власт във възможно най-чист вид.

2.       Болката на интернационал-социализма – икономиката.

Всяка тоталитарна власт е ефективна, когато става въпрос за мобилизация на обществен ресурс в дадено направление. Погледнато отвън, за даден момент, това може да шокира наблюдателя с резултатите си. Особено ако се забрави, че са впрегнати извънмерно количество ресурси. И когато руски историци говорят, че са „отгладували” и индустриализацията и победата над „фашизма”, то това е буквалната истина. Когато Украйна издъхва от глад в началото на 30-тте години на 20-ти в., по същото това време с неотслабващо темпо продължава износа на зърно от СССР. Така спечелената валута отива за закупуване на индустриални обекти за производство на оръжие.

Властта на всяка тоталитарна държава се крепи на вътрешен контрол/репресия (т.е. мощта на тайните служби) и въоръжените сили. Особено когато амбициите на властващите са имперски и световни. А за съветска Русия това е целта. Бердяев отбелязва, че теорията на марксизма в руски вариант става прекрасна основа за превръщане на Москва в Третият Рим на 20-ти век. Защото по своята същност интернационал-социализмът е форма съществуване и легитимиране на вековните руски имперски амбиции през 20-ти век.

И проблемът не е в силата – всяка тоталитарна държава в един или друг момент може да концентрира огромен ресурс без значение от цената – погубени човешки животи, глад, мизерия. Проблемът е в дългосрочен план. Самата пирамидална структура на властта основана на репресии и тайни служби е устойчива на вътрешна съпротива и промяна. Възможността за огромна концентрация на ресурс дава и външна устойчивост. Такава империя, без съществени промени може да просъществува стотици години.

Но 20-ти век с технологичното си развитие просто и нагледно обясни вътрешните проблеми на тоталитаризма. Сковаването на мисленето, изразяването и индивидуалното развитие само в рамките на допустимото за властта е огромна сила, но и смъртоносна слабост. Защото властта може да контролира и стимулира колко кубика пръст да изкопае един човек дневно. Но сковавайки мисълта, не може да е адекватна при една надпревара в развитие на технологиите. На практика от 50-тте години над 80% от ресурса на руските тайни служби отиват за кражба на западни технологии. И тук се появява втората присъща на тоталитарната икономика слабост –липсата на качество. Когато няма реални икономически стимули качеството става непреодолим проблем. Констатиран от Сталин още 1925г. Решението е икономика на две нива. Обикновена и военно-промишлен комплекс, където начините на работа и контрол са съвършено различни. Но технологичното развитие всмуква все по-голяма част от предприятията на дадена страна и във военното производство. Докато едно предприятие произвежда повече от 50% от продукцията си за военни цели – контролът е адекватен. Но всеки, дори най-незначителен детайл произведен извън системата става проблематичен. И поставя под въпрос  ефективността на целият оръжеен комплекс. При което, за да се гарантира ефективността на оръжията, се разходват все повече и повече ресурси. Което поставя на колене други жизнено важни за тоталитарната държава отрасли. Напр. Съветска Русия през 80-те години вече достигна до кардиналният си проблем – въоръжения или техника за добивната промишленост (петрол, газ, редки метали). От една страна – оръжието вече е единствената опора на системата, но за да има съвременно, качествено оръжие е необходима валута, а единственият конвертируем износ  освен оръжието) са петрол, газ, редки метали ... В случая не става въпрос само за електроника, колкото и жизнено важна и определяща да е за съвременните оръжейни системи. Става въпрос на практика за всички високотехнологични продукти.

Всъщност, Запада спечели Студената война на полето на новите технологии и по този начин на практика доказа икономическата неадекватност на интернационал-социализма.

3.       Руският империализъм и тайната.

Още от първите си дни на съществуване, руският интернационал-социализъм основава практиката си на тайната. На същественото разминаване между публични декларации и реална властова практика. Първото документирано огромно разминаване (по мои изследвания) е когато Ленин пред ЦК повдига въпросът за нападението срещу Полша (1920г.) при което призовава членовете на ЦК да не си водят бележки и коментират обсъжданите въпроси (дори с членове на ръководството на Коминтерна!). През това време, всички официални съветски представители без изключение, по всички официални канали твърдят, че новата власт се бори за пълна информационна прозрачност в международните отношения! Това, дори да е първото не е единствено разминаване на думи и дела и то по свръх важни, определящи реално идеологията проблеми. Напр. през 1925г. относно атентата в София, Сталин на конгрес на РКП/б/ официално заявява, че комунистите нямат нищо общо, защото това противоречи на идеологията им. Но дори и малката разсекретена част на документите на Коминтерна ясно показва, че това е станало със съгласието на самият Сталин! Че това е система, показва и отричането на пакта Молотов-Рибентроп, отворил ВСВ, и Катин и... Понякога това разминаване става буквално смешно. Като напр. книгата на Л.И.Брежнев – „Малката земя”, изучавана задължително в соц.лагера, прокламираща ГенСека на КПСС като „герой от войната”. Докато самите руснаци се майтапеха, че единственият му героизъм е бил, количеството изпит коняк...

Целият тоталитарен период о обвит в тайна. Няма документи. А разсекретените са в такова противоречие с пропагандата и официалната история, че историците предпочитат да не се произнасят.

Разбирането на „тайните” на тоталитаризма обаче става лесно в момента в който загърбим идеологическите клишета. Ако вместо философия и идеология видим власт! Тогава тайните, разминаванията, противоречията просто изчезват, защото намират просто и логично обяснение. И то не на едно или две събития, а на цялата история на руският имперски интернационал-социализъм.

Липсата на документи? Много историци твърдят, че управлението не може без документи и следователно ... Руската изследователка,  д-р И.Павлова, в дисертацията си дава документално обяснение анализирайки деловодството на ЦК. Всички „горещи” документи са поименни, под номер и подлежат на връщане! Т.е. получавате разпореждане, прочитате го и го връщате. Знаете какво да правите, ако не го направите –гулаг, ако запазите копие-също! На база дълбочинни изследвания установява, че за една част от разпорежданията няма документи, а само устни разпореждания (напр.Б.Велчев оставя косвен документ за тази практика – „разследвайки” лагера в Ловеч (един от най-смъртоносните у нас!), установява, че няма писмено решение на никакъв партиен или държавен орган за създаването му. За което, зам.министър на МВР и пряк организатор на лагера, получава „забележка” и е ... преместен на много по-висока в партиен статус работа!).

Но тайната не цели само мистификация на истината и покриването на разликата между думи и дела. Тайната цели и нещо много по-прозаично. Скриване на некадърност и откровен идиотизъм в управлението на страната. Още 1924г. на Пленум, Сталин въздиша колко необходими на съветската власт са прецизните и честни буржоазни статистици, а на декемврийският пленум от 1989г. П.Младенов също въздиша, че онова което е писано и онова което е в магазините е ужасно различно!

И при тази ситуация, днес работата на изследователите не е да кажат „няма документ-няма проблем”, а да анализират цялата съвкупност от събития. Напр. и днес у нас официално не се приема, че за 45 дни има избити 30 хил.души (два пъти повече от тези в Априлското въстание! ). Нямало документи. Но в свръх секретното съпроводително писмо към Окръжно №5 на ЦК на БКП изрично е забранено на местните партийни структури да създават и пазят документи за това „прочистване”. След което, чрез изследвания в ДВ от онова време се оказва, че именно за въпросните 45 дни има над 24500 поименно изчезнали. А в официалната мемоаристика на „антифашистката” съпротива няма и дума за този „героизъм”. Избити има. Деятели и гробове официално – не!

Официално СССР превъзхождаше по всички показатели „Запада”.
И се разпадна.
Официално, Т.Живков ни уведоми, че е направил две Българии, а година след това България фалира.
С подпис и печат от април 1990г. на А.Луканов.

Така че - тайни няма.
Искат просто да ни кажат, да не се ровим в боклука.

ОК!

Проблемът обаче е, че паметника на колониалният завоевател доминира центъра на София, а преките наследници на фалиралите интернационал-социализма ни управляват и днес.

Пад под опеката на Москва.

И това не е минало! Защото обществото и днес продължава да тъне в мъгла относно ставащото и кой реално ни управлява.

 

Знаете ли кой контролира  петролният терминал на Лукойл днес?


 

.................................
Източник
 




Гласувай:
8



1. konstant7 - Привет !
04.09.2011 15:20
45 дни безвремие, безредие , терор се дават за уреждане на личните сметки. За изпускане парата на животинското съзнание.
След което се въвежда ред, дисциплина и калъпи за мислите дори....
Поздравления !
цитирай
2. krumbelosvet - Чист, ЧИСТ, Ч И С Т антикомунизъм под "научно" було.
28.07.2021 23:16
Чист, ЧИСТ, Ч И С Т антикомунизъм под "научно" було.
Добре, че в долния цитат лъсват "научните" лъжи:
"Официално, Т.Живков ни уведоми, че е направил две Българии, а година след това България фалира.
С подпис и печат от април 1990г. на А.Луканов."
България "фалира" при 10,5 млд долара външен дълг. Сега има 36 млд. и не фалира. Гърция има над 300 млд и не фалира.
С падането на Стената, България загуби ГЛАВНИТЕ си ТЪРГОВСКИ ПАРТНЬОРИ - СССР и ГДР с над 60% дял в търговския обмен. В т.ч. светските горива, които внасяхме НЕ на световни цени, а ПО СЕБЕСТОЙНОСТ.
Вие на колко години сте? Помните ли селото преди 9-ти. Аз го помня, защото до 1950-та то си беше същото... като през турско. Дървено рало и 100-тина кг. жито от декар. Малки нивици разделени от синори, където трактор не може да влезе.
Социалистическото уедряване на земеделието, е МНОГО ПО-ХУМАННО от капиталистическото разорение и агония на малоимотните селяни, ОСОБЕНО ПРИ ЛИПСАТА НА ИНДУСТРИЯ, която да поеме разорените селяни. А индустрия липсваше преди 9-ти заради националните катастрофи, репарациите, загубата на територии, бежанците, ЛИПСАТА НА КАПИТАЛИ и т.н.
...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: antikom
Категория: Политика
Прочетен: 1118481
Постинги: 202
Коментари: 1330
Гласове: 3330
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031