Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.12.2013 10:01 - Купувайте българи "х,европейци"-глупаци,тровете се,унищожавайте българина производител..!
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 964 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

image Големите лъжи на търговските вериги http://www.svobodnoslovo.eu

На човек направо му се завива свят от апетитни реклами: „В „Билла” можете да намеритевсичко на изключителна цена!”, „Карфур” ви очаква със специални коледни намаления!”, „Седмица на големите отстъпки в „Кауфланд” и др. И без много да му мисли който може да си позволи грабва портмонето си и тича да не изпусне голямата далавера.

Пълна измама! Не защото точно сега, преди коледните и новогодишните празници, е жътвата на веригите -гиганти. В това няма нищо лошо – в целия свят е така. А защото търгашите трупат незаслужени печалби на гърба на доверчивия българин, пробутвайки му далеч не по-евтини, отколкото във всеки друг магазин, стоки. При това – по- често боклуци.

е е никаква тайна, че гигантите „Билла”, „Лидъл”, „Карфур”, „Кауфланд” всеки месец изнасят от страната ни печалба от над 700 млн. лева. Освен, че не допускат по щандовете на магазините си повече от 20 процента български продукти и направо тероризират нашите производители с куп измислени такси, цените на техните стоки в повечето случаи са далеч по-високи, отколкото в Германия, Испания, Австрия и Италия

Още нещо – калпави стоки от Запад биват майсторски преопаковани, поставя им се и нов етикет. Естествено, с по-дълъг срок на годност. В тази си лъскава премяна вносните храни със съмнителни качества се доставят в клоновете на веригите в България и се пласират без никакви проблеми. Примерно, може да се намери дори черен хайвер за … 1,20 лв. Що за деликатес, признат в цял свят за изключително скъп, е скрит в бурканчето с подобна символична цена? Никой не може да отговори.

Ето и една от най-пресните гаври с хората – само преди дни „Кауфланд” се опита да пробута старо сирене, натъпкано с палмово масло. Споменатият продукт, обявен за КРАВЕ сирене, беше заловен от инспекторите на Областната дирекция по безопасност на храните в Пловдив. Съвсем случайно ментето е хванато при рутинна проверка в централния склад на хранителната верига „Кауфланд” в село Стряма, съобщи вестник „Марица”. Какво количество от това „сирене” отдавна е продадено, кой го е купил и консумирал – може би детски градини, ресторанти, остана пълна мистерия. Както и до колко може да се вярва на „Кауфланд-България” ЕООД, че ментето уж не било стигнало до търговската мрежа. За информация: млечни продукти, съдържащи палмово масло, който предизвиква рак, не могат да бъдат наричани сирене. Защото се подвежда клиентът. А „Кауфланд” сигурно е позагубил доверие и след като една майка от Бургас буквално изпищя от възмущение

На 11 декември т.г. тя купила от магазин на веригата в Бургас 300 г телешки шол за децата си. Прибрала го в хладилника , а вечерта го извадила, за да го нареже. От пликчето обаче изпаднало червено, кръгло и пъргаво червейче, дълго около 3 см. Жената веднага снимала находката и подала сигнал в Българската агенция по безопасност на храните. Тя обаче пита: редно ли е в пресен телешки шол, килограм от който струва 15,99 лв., да има червеи? Както и 3 вида антиоксиданти – аскорбинова киселина, натриев аскорбат и натриев цитат – по-късно е прочела названията им върху пликчето от месото. Други клиенти на същата верига пък се интересуват – що за измама беше тази ,с касовите бележки? Те написаха до агенция ПИК, че повече от година в магазините на веригата даваткасови бележки, без да е възможно да се прочете нещо върху тях. Само след броени дни мастилото напълно избледнява. Така клиентът губи правото си да рекламира закупена дефектна стока. Стамен Стаменов се оплака от друга неразбория – в магазина имало промоция на свинско месо. Но на касата му поискали далеч по-голяма от обявената цена.

Червеи изскочиха от пилета на грил, купени пак от голяма и авторитетна търговска верига във Велико Търново. Семейство Георгеви решили да спестят време за готвене през уикенда и да си вземат печено пиле от специализирания щанд. Още повече, че около грила ухаело апетитно и хрупкавата коричка на пилето навявала очаквания за кулинарно удоволствие. Когато обаче разчупили пилето на трапезата, от него изпълзели, този път, бели червеи. След проверка в магазина на инспектори от агенцията за храните било установено, че в топлата витрина на търговския обект бъкало от рояци мухи.

Макар и гнусно, но можем някакси да замижим с очи – и за червеите, и за касовите бележки. Защото не са съдбоносни. Само че други безобразия определено застрашват живота на клиентите. На топлия щанд в столичния „Карфур” на бул. „Цариградско шосе”, например, неотдавна сервираха на клиент вкусно пиле с ориз. С уточнението, че беше пълно със стъклени парченца. Човекът едва не се задавил и за малко да нареже хранопровода си. След като се развикал възмутено, настъпила суматоха. И един от шефовете на магазина бързо му връчил ваучери за безплатно пазаруване – като компенсация за инцидента.

Всъщност стъклата в хранителните продукти съвсем не са приоритет само на „Карфур”. Преди седмица майки изпищяха в социалните мрежи, че купили от „…. магазин на известна търговска верига….” бурканчета с детски пюренца, пълни с парчета стъкла. За малко В.С. от Хасково да нахрани 6-месечното си бебе с такова пюренце. А комшийката й намерила парцал в шишенцето с морковен сок за бебета.

Читател пак на агенция ПИК се беше оплакал, че се е отровил с кремвирши от магазин на търговската верига „Лидъл” в столичния квартал „Люлин”. Два часа след като вечерял с тях, човекът усетил адски болки в корема и започнал да повръща. Приели го за промивка в спешно отделение на болница. От „Лидъл” тогава отговориха, че не им е възможно да проверят случая, защото в магазина се продавали 5-6 вида кремвирши и не било уточнено коя фирма е производителката на вмирисания колбас. Били необходими касова бележка и партиден номер на стоката, които липсват, уточниха от пресцентъра на „Лидъл”.

Колкото до „Билла” в софийския кв. Орландовци– ужасяващи снимки показаха, как касетите с хляб, мляко, чувалите с картофи, са струпани досами машината, с която се почистват фекалии и кофите за боклук.

В навечерието сме на Коледа и Нова година. Много трябва да внимаваме какво ще сложим на празничната трапеза. За да не споделим съдбата на Пламен Г. от София, който намери железен болт във филия черен едрозърнест хляб. Или на Стефан Ж. от Стара Загора – той откри тирбушон в мусаката, купена от топлия щанд на местна търговска верига





Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19852377
Постинги: 45081
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930