Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.12.2013 10:04 - Опорна точка: Европа е лоша! - новия червенгурски лозУнг
Автор: antikom Категория: Политика   
Прочетен: 3281 Коментари: 9 Гласове:
14

Последна промяна: 07.12.2013 18:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
________________________________________________________________________________________________________

  image





   

     Този текст няма за цел да убеждава любителите на СССР, СИВ и Варшавския договор.
     Вероятно няма да бъде разбран и от феновете на Хитлер, Волен Сидеров и малките зелени човечета.
     Затова изобщо няма да се хабя да обяснявам, че Европейският съюз е по-хубав от Северна Корея. Който мисли обратното, да си купи някоя от десетките книги за лечебен глад на Лидия Ковачева и да я ползва вместо Библия.
     Този текст има за цел да алармира за нещо изключително важно, което се случва в момента. Залисани в протести и дребни парламентарни хватки, го пропускаме, а е по-важно от всичко, което се е случвало в последните 7 години.

     Отскоро си имаме нова Опорна точка. Суховато можем да я кръстим “Европа е лоша!”, но можем да си изберем и далеч по-експресивни определения за смъртния враг и садистичен убиец на KLETA MAJKA BALGARIQ.

     В коментарите под статиите си имаме няколко форумни трола, които си отглеждаме с огромна любов и внимание. Пишат коментари, преди да четат статиите, но тези коментари са ни дори по-ценни от смислените, защото от тях научаваме новите опорни точки, спуснати от кораба-майка.

      Малко цитати:

Пиндустан и Дребнобритания срещу СССР? Еми това звучи като виц.

Пък дали западноевропейските ДЕМОПЕДЕРУГИ приемали Атака или не, никой не ги пита. 

“Куче със салам да плашат. image ”: Абе същото си го помислисли и стария професор, значи кво ни дреме на сайдера, като ни изключат, айде давай, само това и чакам, Евразийския Съюзи и той търси нови членове , хахаха…

Верно че “Откакто България е в ЕС нищо позитивно не се е случило.”

     Не ми се търсят други, но стилът е все този.

     Впечатлих се и от един пост във Фейсбук:

ДО КОГА ЩЕ ТЪРПИМ ЕВРОГЕЙСКИТЕ ИМ ЦЕННОСТИ!
В резултат на извършения през 1990 г. либерално-реформистки преврат, в България настъпи грандиозен грабеж. Българите бяха ограбени с около 100 милиарда долара.

     Понеже доста съм обръгнал на тролски атаки и съм забелязал, че винаги идват на талази, веднага заподозрях, че новата опорна точка е спусната официално.
     Но с доказателства от коментари и фейсбук, може и да не ми повярвате.
     Затова търпеливо изчаках (не беше дълго) опорната точка да се появи официално – чрез органа и официоз на управляващата партия вестник “Дума”.

     В статия със заглавие “Източно партньорство” – рекапитулация след Вилнюс” четем следното:

“Източно партньорство” целеше и цели да постави тези държави в пълна икономическа, а следователно и политическа зависимост от ЕС. Нещо, което наблюдаваме в България.
Планът е същият като при нас – безпощадно изпълняване на “високите европейски стандарти”, в резултат на което едва кретащата местна промишленост изчезва, местните стоки се стопяват до незначителен процент, а пазарите на тези държави ще бъдат буквално окупирани от западните марки."

     Цялата статия е в духа на Студената война, но една ключова дума прави по-силно впечатление. В Европейския съюз са “колониалисти“, които искат (или са успели, не разбрах  точно) да обсебят суверенитета на нашите прекрасни източни деспотии.
     Пролейте, моля, още една сълза за KLETA MAJKA BALGARIQ и запечатайте добре в (под)съзнанието си, че всеки станал причина за изгонването ни от Европейския съюз не е кретен (както справедливо си мислите), а е истински национален герой и освободител от дребнобританско и пиндустанско иго.
      Далеч съм от мисълта, че Сергей Станишев – шеф на ПЕС и ръководената от него БСП имат желание да бъдем изхвърлени от Европа. Напротив – елитът на БСП иска България да е в ЕС повече от всеки друг, дори и да го обвиняваме (понякога несправедливо), че гледайки ЕС вижда еврофондове, а не евроценности.
     Защо тогава троловете и Органа нападнаха добрата стара Европа? Да не са се измъкнали незабелязано от контрола на кораба-майка?
      Не. Не са. По партийно-пиарска повеля е.

      България е пред сериозни санкции от ЕС. Сигналите са ясни:

      1. Спряха ни парите по най-голямата оперативна програма “Околна среда”.

      2. Европейската комисия прати писмо до премиера Орешарски, че ще спре около 400 млн. евро от фондовете за безработица.

      3. Вчера Еврокомисията заяви, че договорът за Южен поток е незаконен и трябва да бъде предоговорен.

      България подритва членството си в ЕС, каза източник от Еврокомисията пред доайена на българските кореспонденти в Брюксел Веселин Желев.
     Ето, това е най-важният процес, който се случва в момента. По-важен от избора на Пеевски за шеф на ДАНС, от неусвоените европейски пари, от поредната придобивка на управляващата ни олигархия и от “Южен поток”. Всъщност този процес е вследствие на всички тези неща.
      Корабът-майка подготвя общественото мнение или поне твърдото си ядро, за момента, в който Европа ще ни отлюспи. Дали с изключване, ограничаване на фондове и права (например на свободно придвижване и работа) или чрез “Европа на две скорости”, са само степени на катастрофата, за която ни подготвят.
      Има неща, за които никакви алтернативни гледни точки не трябва да се позволяват. Не са много, можем да ги изброим всичките:

      - Пропагандиране на фашизъм (простете, забравих – как точно се казваше партията на Хитлер?)

      - Възхвала на Сталин – избил няколко десетки милиона, за да укрепи съветската си империя

      - Толериране на дискриминация по раса, пол, национална принадлежност…

     У нас от няколко месеца трите най-човеконенавистни теории, се леят отвсякъде.
     Хората, които протестират срещу тях, са наричани соросоиди, платени, толерасти, либерасти.
     Визията за България в Обединена Европа е това, което защитават протестиращите за морал студенти, срещу които корабът-майка организира контрапротести от контрахора.

      Затова срещу всяка агитация за излизане от “лошата Европа” трябва да се реагира така, както се реагира при пропаганда на хитлеризъм, сталинизъм и дискриминация.

      А, че Европа не е съвършена, ние – хората, които я познаваме и обичаме, знаем най-добре. И много ще обсъждаме и критикуваме тромавите `и процедури и неефективната `и бюрокрация. Но чак когато за всички е ясно, че сме неразделна част от нея и връщане на изток от рая няма.


източник
_________________________________________________________________________________________________________



Гласувай:
14



1. germantiger - ...
06.12.2013 15:59
Червената измет има пълното право да мигрира към

Сибир
севКорея
Куба
Венецуела
Сирия
Иран
дори Китай

разбира се, няма да го направи ;)
цитирай
2. vencivaleri1951 - Антикоме...Сбъркано човече...
07.12.2013 01:12
България е най старата може би държава в Европа/запазила името си/, но няма нищо европейско във функционирането си.
Европа като изключим Прибалтика е конгромерат от солидарни общности, а България се пробва по модела на ангросаксонците.

Няма толкова антисоциарна държава на континента /с изключение на прибалтийците / като нас.Няма държава в сара Европа с
-Не осигурени здравно хора
-С пропорционален данък
-С такова ниско процентно преразпределение на брутния вътрешен продукт/ поз 40%/
-С подобна безумна реституция и приватизация./ За сведение: Желязната лейди приватизира за близо 20 години около 30% от държавните форвирования, а ние наз 90%/
Европа не е лошо място да живеене, но егоизъмъмът на европейсият бизнес прави други държави лоши места за живеене.
Колкото до коментара над мен, коментиращият няма представа какви групости говори.
Твърдя съвсем отговорно, че Сибир е най богатия район на света като ресурси. Статистически сибиряци имат по висока покупателна способност от италианците например.
И да разбере какви глупости говори ще дам и следното сравнение.
По време на управлението на любимецаму Борисов българите построихме за почти четри години мабсо над 100км некачествен магистрален път. Сибиряци предлагат на янките проект с който за 6 години искат да направят железница по дъното на Берингово море. Почертавам, това е регионален проект, не всероссийски.
За Китай пък въобще не си струва да говорим.
Колкото за Куба. Бил съм на много места по света. На много не съм бил. Тамвсе пак където е стъпил кракът ми ще кажа следното. От Грузия и Куба по красива прилода и по гостоприемни хора не съм срещал.
Куба между впрочем при безплецедентна икономическа блокада е световна марка в:
- култура и спорт
-тютюн и тютюнови изделия
-Захар
-спиртни напитки
-туризъм
-здравоопазване/медицинска дестинация е за района/
Куба между впрочем би била притегателна държава за втори дом, но покупката на такъв е на практика невъзможна.
-
цитирай
3. vmir - Изключително точен анализ, който се потвърждава напълно от личните ми констатации.
07.12.2013 05:24
Премам определенията "ОПОРНА ТОЧКА" и "кораб - майка" като ключови за обяснение не само на последните няколко години, но и на целия 24 - годишен преход (друг е въпроса къде е корабът-майка).

Цялата тази наводняваща и давеща ни платена подлост все някога ще има край, но заграбените с измама позиции и ресурси няма да бъдат освободени заради отговорност, честност или коректност.

Колкото по-рано схванем триковете, с които ни мамят и разединяват, толкова по-рано ще сложим край на грозното издевателство срещу държавата ни. За престъпниците свободата е равнозначна на "право" да продължаваш да вършиш престъпления и да пречиш всячески на възпрепятстването им.
цитирай
4. vmir - 2. vencivaleri1951,
07.12.2013 07:25
Венци, когато преди години заявих, че Китай е скъсал с марксизма, ти отрече да имам и най-малко основание, а аз си замълчах, защото допуснах, че е възможно да греша. Тогава още не познавах фаталната ти посветеност на партийната пропаганда и стриктното й представяне за лично и дори отцепническо несъгласие с нея. Не подозирах, че си способен да игнорираш напълно всеки аргумент и година след година да продължаваш да твърдиш едни и същи потресаващи пропагандни лъжи от студената война без оглед на информацията за тях, станала достъпна благодарение на демокрацията.

Чудя ти се наистина ли не разбираш колко ти е прозрачна и елементарна играта, или мислиш останалите за глупаци, или разчиташ на неграмотните и престъпниците да ти се вържат на допотопните съветски пропаганди? Ако чувстваш, че няма как да оправдаеш миналото и настоящото си положение, не си длъжен да го защитаваш по такъв начин, даже не виждам причина да го защитаваш изобщо, винаги си твърдял, че си добър и хуманен капиталист, ако това наистина е така, няма нужда да подклаждаш недоразуменията, удобни единствено за стопанските престъпници на прехода, които от демонстративно “немарксистки” позиции подстрекават към нарушаване на законите, лъжи и клевети до дупка и гавра с наемните работници и правата им. Стига с това дебело лицемерие. Който е крал или продължава да краде, да му мисли той, ти защо ще ги мислиш тези престъпници, ако си убеден, че наистина всичко ти е наред и имаш почтено отношение към хората и държавата си?
цитирай
5. antikom - Валери Вециев,
07.12.2013 18:55
как ме виждаш в ролята на необходим, па `и в обходим, идиот?!!!

Ако се отдадеш на хумора и забавата - ще си още по-убедителен с този пасаж: " Статистически сибиряци имат по висока покупателна способност от италианците например."
Нестатистически ще ти прошепна, че българчетата, които имат почти 5 пъти по-ниска покупателна способност от италианците, са поне пет пъти по-богати от статистическите сибиряци, ненци, ацтеки и чукчи и т.н.
Освен това за хвалбите за: Куба - си, Кастро - но! - забравил си да споменеш евтините проститутки и пурите.

цитирай
6. staler - с риск да наруша душевния конфорт и ...
10.12.2013 18:30
с риск да наруша душевния конфорт и представите ти за мирозданието и вселенското устроиство ще те попитам--според теб хора като кристалина георгиева,с.станишев,ирина бокова,боико борисов,и.калфин и пр.червенгурски хуманоиди ли са или напротив?ес страда ли от далтонистки дисфункции или просто им дреме на портфеилите?тука са усвоили каквото е могло,но виж в сибир е друга работата и там комунистите с милиардни собствени капитали им пречат?
цитирай
7. antikom - 6. staler - Не разбирам какво искаш да кажеш.
11.12.2013 01:21
" хора като кристалина георгиева,с.станишев,ирина бокова,боико борисов,и.калфин и пр.червенгурски хуманоиди ли са" ?
Питане ли се иска или напротив?
ЕС защитава определени интереси, които понякога ги правят далтонисти, но винаги са страдали от това своеобразно хронично късогледство.
Все пак нека им влезем в положението - всеки си пази енергийните източници.
Много, ама доста точно си го казал - "комунистите с милиардни" - точно - по комунал онанистически - звучи!
цитирай
8. staler - това което искам да кажа е много п...
11.12.2013 19:43
това което искам да кажа е много просто и очевидно--европа няма проблем да приеме ,легитимира и издигне в структурите си хора като горепосочените.... ние българите имаме /катастрофални/проблеми точно заради същите хора./и съпартииците им/.от горните две уравнения може да се състави трето като съркатим общия член--въпросните особи.получава се--европа няма проблем,че ние имаме катастрофални проблеми.и така нашата любима европа ни налага санкции заради политиката на техните любимци.и аз предлагам да им влезем в положението----щом толкова ги обичат да си ги приберат всичките завинаги,заедно с собственните си комисари/представи си каква идилия---комунистите какво са без комисари/.
цитирай
9. antikom - 8. staler
21.12.2013 08:14
Не намирам за логично разсъждението ти.
Пука ли им на европейците, че ние сме оставили една червенгурска паплач да ебава майката на хората? Ами `и да им пука - нашата работа те няма да свършат.
Те приемат държавата, в която уж ЕнтелЕгЕнтнЕя български народ избира с ум и разум управниците си.
Европа дава модели на общество, начин на живот и публични субординации - но в кошара не вкарва.
А в кошарата - комунал онанистически канибали, които сами сме си вкарали.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: antikom
Категория: Политика
Прочетен: 1118457
Постинги: 202
Коментари: 1330
Гласове: 3330
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031