Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.12.2013 07:54 - EС отмени руското колонизиране и националното предателство на комунал онанистите
Автор: antikom Категория: Политика   
Прочетен: 2997 Коментари: 8 Гласове:
11

Последна промяна: 05.12.2013 08:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
____________________________________________________________________________________________________________
image
          Сензацията!
      БРЮКСЕЛ СПРЯ ГАЗОВИЯ "ЮЖЕН ПОТОК"!

      * Тръбата нарушава европейското законодателство
      * Подписаните споразумения с "Газпром" или трябва да се денонсират, или да се предоговорят.

       Еврокомисията официално спря газовия проект "Южен поток". Мотивът: подписаните споразумения нарушават драстично европейското законодателство. Представител на Еврокомисията заяви, че трябва да се преразгледат най-малко три основни въпроси около сделките:

      1. според енергийния пакет на ЕС трябва да има разделяне на собствеността на тръбата (преноса) от собствеността върху суровината. А това не е спазено от "Газпром", който е производител, и доставчик.
      2. договорите за "Южен поток" трябва да гарантират свободен достъп на трети фирми до запълване на капацитета на тръбата. Европейското право забранява изключителното право на "Газпром" като единствен доставчик.
     3. Структурата на тарифите е несправедлива (това явно касае ущърба за България) и е необходима да се преразгледа.

      Директорът за енергийните пазари Краус Дител Борхардт открои тези точки като най-противоречащи на европейското право. Според него Европейската комисия счита, че сключените споразумения на България, Унгария, Гърция, Словения, Хърватия, Австрия, (и Сърбия като член на Европейската енергийна общност) трябва да се преразгледат или денонсират.

       "Това, което мога да кажа е междуправителствените споразумения няма да бъдат основа за изграждането или експлоатацията на Южен поток. Защото, ако държавите-членки или държави-членки не се предоговарят, Комисията разполага с начините и средствата да ги задължат да го направят".

      Съответното писмо днес е изпратено от комисаря по енергетиката Йотингер до руския енергиен министър Александър Новак.
       Изявлението в Брюксел беше направено в присъствието на руски официални лица и шефове на "Газпром".

       ********************************

      И моят коментар.
      Явно двубоят след случващото се в Украйна се изостри. Явно настъпва времето България да избере от коя страна на новата необявена Желязна завеса в Европа ще бъде - от източната или от западната.
      Сега е ясно от коя сме.
      А утре, други ден?!

      Що се отнася до "ползите" и вредите от проекта за България, анализът ми е на стената от 17 ноември - не този ноември, а онзи от миналата - 2012 година. Абсолютно обективен, понеже разполагам с цялото проектно проучване и финансови разчети, както съм показал (някои глави от него съм качил в сайта за споделяне Docx.bg.)

      ЗА ПОВЕЧЕ ОТ ЕДНА ГОДИНА ВРЕМЕ НИТО ЕДИН ЕКСПЕРТ У НАС, НИТО ЕДИН ПОЛИТИК (от която и било политическа сила), НИТО ЕДИН КОМЕНТАТОР не пожела да се възползва от предоставената от мен информация, обявена и в ТВ ми предаване и пазена като светя светих от Москва, родните правителства и "Газпром". Иначе опозицията на проекта орева света, че сделката е непрозрачна и няма информация. Е, хубаво , аз като разследващ журналист я намерих - в обем от десетки гигабайти (хиляди страници) и обещавах да я предоставя на всеки, който я поиска.

      Защо не пожелаха да се възползват от тази информация?
      Защото много по-добре е така наречената "опозиция" на проекта да критикува "Южен поток" по принцип, вместо с конкретните данни, чертежи, схеми, таблици и изчисления, понеже срещу тях няма никакви аргументи. Защото документацията е убийствена. Т.е. мисълта ми, че така се създава видимост на противници на проекта, имитира се демокрация, отпушва се парата на общественото негодувание, за да не гръмне котелът, но на практика ВСИЧКИ (от ГЕРБ до Реформаторския блок и т.нар. соросоиди от кръга Цветелина Бориславова-Прокопиев) играят от единия отбор, МАКАР И ПРОФОРМА РАЗДЕЛЕНИ НА ДВА.

      Ще повторя националното предателство с проекта:
* България подарява част от своята газопроводна мрежа (близо 200 километра),
* България реже за скрап част от газопроводния си пръстен,
* България губи сегашните такси за пренос (100-110 млн. долара),
* България финансира с близо четвърт милиард долара част от проекта (някои от турбинните станции) - без нищо насреща, на своята добра воля И ОТ ВАШИТЕ ПАРИ,
* България не получава нищо 17 години,
* България след почти две десетилетия започва да получава нещичко - най-смехотворната такса за пренос.
* България изкарва тръбата от морето в райони от "Натура",
* България се подиграва със собствениците на земята под тръбата (17 000 семейства), като плаща мизерни пари, при това само от своя джоб, макар че дружеството е смесено със "Газпром". (виж замисъла, детайлите, парите и документа за това в поста ми от 10 октомври)

      Да е жива и здрава Еврокомисията и ЕС, че по геополитически съобръжения спря проекта в този му вид.
     Каквито и да са мотивите им, този акт е от кръвен интерес за България и българите.

                                                  автор: Григор Лилов




                                                                                                                                                                                       

____________________________________________________________________________________________________________




Гласувай:
13



1. antikom - Песента се казва - Китайский танк - войполняет вис "Крематорий"!
05.12.2013 08:42


Музиката е доказателството и алибито ми, че съм русофил!
цитирай
2. анонимен - На 24 септември т.г. във вестник "Капитал" излезе статията
05.12.2013 11:43
"Южен поток" отпада от приоритетния списък на ЕС !

Там отново се подчертава, че по средата на месец септември еврокомисарят по въпросите на енергетиката Гюнтер Йотингер отбелязва ЯСНО И КАТЕГОРИЧНО В ПРАВ ТЕКСТ, че в момента "Южен поток" не е приоритетен проект за Европейския съюз и няма да получи специално финансиране.

"Южен поток" е идея, дошла при нас от източните ни партньори. Нямаме проблем с нея, но този газопровод не ни дава достъп до никакви нови енергоизточници. Освен това той не повишава конкурентоспособността на енергийния пазар в ЕС. Не сме против "Южен поток", но това не е приоритет за нас", каза Йотингер.

Точно и ясно и само Путиновите солташаци се правят на незнаещи аборигени, а нашите "социални" продажници отново са се надупили на изток - категорично не за сексуални удоволствия.

С "управлението" на това "експертно" морално скопено правителство, България ще бъде превърната в социална кочина на взаимно изяждащи се свински стада !
цитирай
3. antikom - 2. andreshko
05.12.2013 12:58
Най-страшното от всичко е, че си харизваме геополитичността даром, за да могат етнически небългари като Станишев, Аамет Циганина и Ямболския циганин Сидеров да получат милиони за шайката около тях.
Нема да им се получи.
Вече им вдигнаха жълт картон - спряха им евросредствата.
Това е втория.
Лошото е, че всичко ще се стовари на гърба на хората, но те си го заслужават щом си избират такива управленци.
цитирай
4. stranni4e - Браво ....
05.12.2013 21:44
.... но жалкото е, че избора на това от коя страна на желязната завеса да сме, не зависи от нас, а от шепа марионетки в парламента и техните кукловоди-олигарси.Вижте, че хората се радват и на пет лева "някаква си придобивка", щото и без тях може да останат.Имайте предвид, че на тези олигофрени управляващите, ако не им минат заплануваните далавери ще обърнат дебелия край на тоягата.Те сега "со кротце, со благо и со малко кютек", постепенно ни бутат по избрания от тях път, но разпаднат ли се енрегийните им договрки и проекти с Русия, ............ те тогава ще разберем какво могат тия изедници.Пък и всичко се подготвя точно за един такъв бъдещ, по-груб вариант.Промените в МВР и още куп назначения и ........... дори и арести или проверки както го наричат те.Искат да съберат имената и координатите на евентуалните бъдещи лидери на неизбежния всенароден гняв, задавщ се след осъзнаването на хората.Младите хора говорят за потъпкване на демокрация и назряващ тоталитаризъм, но всъщност страшното тепърва предстои.
цитирай
5. antikom - 4. stranni4e
05.12.2013 23:57
Да, за съжаление - лошото предстои!
цитирай
6. antikom - Светослав Малинов:
06.12.2013 11:29
SouthStream
Острата реакция на ЕК срещу двустранните договори за Южен поток е най-силният удар на ЕС срещу Русия досега. Това действие е пряко свързано със събитията в Украйна. Партията на Янукович твърдеше, че ще направи всичко възможно за присъединяване на Украйна към Европейския съюз. Натискът на Путин върху Украйна прегази както традициите, така и формалните ангажименти от началото на 90-те години на ХХ в. Тогава двете най-големи страни от Съветския съюз се разделиха, като Украйна доброволно се отказа от ядрените си потенциали, срещу което Русия се съгласи на външнополитическа независимост на западната си съседка.
Източното партньорство (с Украйна, Грузия, Армения и Молдова) е най-амбициозният политически проект на ЕС след голямото разширение на Съюза в Източна Европа. Начинът, по който Русия го провали срути всички илюзии, че с Москва може да се преговаря като с партньор, който спазва договори и играе по правилата.
Европейският съюз вече защитава себе си и третира Русия като отсрещна страна в едно противопоставяне, което започва да прилича на студена война.
Споразумението, което България сключва с Русия двустранно, противоречи на правото на ЕС. Българското правителство е предупреждавано многократно за това.
Русия обяви търговска война на ЕС и Европа прие сражението. Маските паднаха. Възможностите за двойна игра на правителството – също.
цитирай
7. ok3223 - ЯЯЯ
07.12.2013 12:22
Тук е конгрес на дупедавци и продажни русофоби. Които нямат корени в България, а чужди, подхранвани с пари от СОРОС И ЦРУ.
Е, няма да стане вашата продажни лекета. Тръбата по Балтийско море прекарана за немците да не прекарана при други условия, а. И трета страна да има право да транспортира по нея газ, четвърта. Ами прекараната от руснаците газова тръба за турците през Черно море? Значи руснаците харчат милиарди да прокарат тръбата през морета, а трети да се нагласи наготово. Кака става тази работа копеленца.
Южен поток ни прави стабилни и независими. ТОзи копелдак АНТИКОМА, НИ ВЗЕМА ЗА БАЛАМИ, КАТО ЛЪЖЕ като ЦИГАНИН.
Крили били всичко, но ОН проннюхал всичко, и като празна тенекия дрънка глупости и лъжи. Платили му да лъже и маже,и той търси глупаци да му вярват. Грозното е, че бивши ДЕСАРИ и шпиони като Коритаров,Инджев и банди техни колеги за една нощ станали антикомунисти, с унищожените досиета, ни се пишат днес ужасни антикомунисти и учат нас патилите от тази гад, как да живеем и на кого да вярваме.
Това е платено копеле, което пише по поръчка и пари тук, така че не може да излъже никой.
АКО НАШИЯТ ДОГОВОР Е ПОДОБЕН НА ТОЗИ НА НЕМЦИ И ТУРЦИ, С ПОДОБНИ АНГАЖИМЕНТИ И КЛАУЗИ, СКЛЮЧЕН НАВРЕМЕТО С РУСНАЦИТЕ. А ТЕ НЕ СА СЕ ОСТАВИЛИ ДА ГИ ИЗЛЪЖАТ В НЕЩО РУСНАЦИТЕ, НЕ СА СЕ ОПИТВАЛИ, ЗАЩОТО СА ЗНАЕЛИ ЧЕ НОМЕРА НЯМА ДА МИНЕ.
Не виждам защо Южен поток да е неизгоден в нещо за България, да не ни донесе и на нас тези изгоди и печалби, които подобни договори носят, носили са и ще носят на немците и НА ТУРЦИТЕ.
Или това не се харесва на продажните лекета ...
А ЧИНОВНИЦИТЕ ОТ ЕП СЪС ЗАПЛАТИ ОТ ПО 40-50 БОНА, ПЛАЩАНИ ИМ ОТ НАШИТЕ МИЗЕРНИ ЗАРАБОТКИ, СА ПОСЛЕДНИТЕ КОИТО ЩЕ СЕ ЗАГРИЖАТ ЗА НАШИТЕ ИНТЕРЕСИ.
Ако Южен поток е изгоден за нас, НЯМА ПРИЧИНИ ДА СЕ ОТКАЖЕМ ОТ НЕГО.
Парадокс. Вълците(ЕК и ЕС) се загрижили били за нас, за нашето добро ...
Я СЕ ПОИНТЕРЕСУВАЙТЕ ЩО ЗА ПИЛЕ Е ТОЗИ Григор Лилов, и каак така "сръх секретна" докумнтация, по неговите думи, мУ се поднася на тепсия, от кой и защо, за да ни лъже и баламосва със стари лъжи в нова опаковка.
АБСОЛЮТЕН МОШЕНИК И ЛЪЖЕЦ ...
цитирай
8. antikom - 7. ok3223
07.12.2013 19:02
Саше, ниска топка си, Саше!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: antikom
Категория: Политика
Прочетен: 1118425
Постинги: 202
Коментари: 1330
Гласове: 3330
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031