Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.01.2013 09:14 - До българските държавници за Македония
Автор: antikom Категория: Политика   
Прочетен: 1485 Коментари: 1 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


      Единството на България и Македония е от тракийски времена

Всички теории които запращат българите по пущинаците на историята, игнорирайки автохтонността на населението на днешна България,откъсвайки ги от траките, служат на пантюркизма, панславизма, великогръцки, великосръбски, великорумънски, македонстки и всякакви други, чужди на българския интерес претенции към историческото ни минало.

Единствено автохтонната историческа теза за произхода на българския народ, е тази която отразява вярно истината за произхода ни и в същото време е и последното медицинско лепило,  което може да съедини и възкреси накълцаното до смърт тяло на България и народа и.

Историческият континюитет е възприет  от всички уважаващи миналото си и разбиращи стратегическото му значение за настоящето и бъдещето на народите и държавите си.

Сериозни държави като Швеция, Полша, Франция, Испания, Мексико, Украйна, Китай, Япония..от създаването си са формулирали ясна историческа визия за себе си от „създаването на света”  и днес само коригират детайли, в зависимост от постиженията на съвременната наука.

Например, Израел и евреите никога не са се съмнявали в непрекъсваемостта на съществуването и борбата на народа си за възстановяване на държавата на земите, които някога дедите им са обитавали и не изпадат и за миг в колебание когато трябва да защитават държавата и народа си било с думи било със сила..

Други, като Гърция, Македония, Сърбия и Румъния запълват безцеремонно  празнините в историческото си минало, дори и с ненаучни измислици, с цел да създадат поне илюзия за напрекъсваемост.
За тази цел, през 1820г. гъците стигат до маникалното решение да накарат съвременните гърци да говорят езика на древните елини /който очевидно им е бил чужд../...И почти го направили. Сега, както и македонистите, гърците променят паметници и артефакти отстанали от древността, т.е.фалшифицират историята, за да отговаря на шовинистичните им себепредстави.
Сръбските "великани" с не по-малка вманиаченост, се отмятат от българските си корени и полуотменят българската азбука за да създадат сръбска нация .
А само и само да накарат македонските българи да забравят, че са българи, сърбите и подлогите им в Македония измислят не само нов език, но и нова нация.
Румънските назначени от вън водачи, за да създадат фалшива латинска идентичност на населението си се отказват от българската си азбука и етническа близост. И напълно успяват.
В името на все този континюитет, новоизлюпените македонци се отричат от родовата си памет обявявайки бащите си за тъпаци, че са се наричали българи.

Трети, като Турция, се обръщат към наследството от държавите на траките и  Османската империя в Мала Азия, чиито създатели и хабер си нямат от средноазийските турците. Всичко това отново с крайна цел изкуствено създаване на непрекъсваемост на историята им.

Дори САЩ разбирайки, че стоенето върху дърво без корени е рисково начинание и, че това създава неминуемо дискомфорт при провеждането на каквато и да било външна и вътрешна политика, запълват ускорено предисторията си чак до времената на появата на туземното индианско население в Америка.

Някои, като Германия и Унгария, поради геополитически съображения, временно са се отказали да се занимават с миналото и се съсредоточават в проблемите на настоящето и бъдещето. Те могат да си го позволят. Ние не можем.

Държави пък, като Русия и Индия, шизофренично се лашкат между различни периоди от миналото си и между всевъзможни геополитически ориентации в някогашните времена и не могат да се намерят в настоящето поради липсата на устойчива идея кои са, от къде са, от кога са, защо и на къде са вървели и на къде да вървят сега и да тръгнат утре...

Има и държави като UK, които надсмивайки се на собствената си история, се правят, че не се интересуват от миналото поради интересите си в настоящето, но на практика всеки ход на мъдрата им държава е здраво стъпил на една непрекъсната историческа приемственост.

      * * *

     Покрай кризата в отношенията с Македония, стана ясно, че България, една от най-старите, ако не и най-старата държава поне в Европа,  се е оказала в странната ситуацията да не е изяснила или да е предоставила на други народи, цели епохи от съществуването на своя народ и държавните му обединения, както и от връзките си с околните държави, народи и етноси по онези времена.
По такъв начин българите/в лицето на подставени историци и неуки политици/ са се отказали доброволно от идеята за възможна непрекъсваемост на  историята на българския етнос на собствените му земи.
Нещото към което така стръвно се стремят повечето народи и дъжави се оценява от българските власти и учени  като маловажно. Когато ти сам не се цениш, не очаквай другите да те оценят високо.
 
      Поради робуването си на наложени от вън и безкритично следвани исторически теории, българската държава, общество, политика, дипломация и  историческа наука, култура и образование, заседнаха в блатото на абсурдните монголски, турански, славяно-руски, памирски и ирански тези за  произхода на българския народ и се оказаха без ефективен отговор пред проблемите създавани от неумолимите реалности на съвременната вътрешна и особено външна политика, чиито корени са далеч назад във времето и в повечето случай, точно в тези „тъмни” за българските историци и политици периоди..
     Като не са наясно, че македонците и българите са един и същ народ още от предантичните времена, македонистите храбро се мятат в „античкия” свят, за да избягат от българското, а българските историци, политици и дипломация „засмукват въздух” и се стъписват, защото са оградили историческия си хоризонт с наложената ни от други дата 681г. и с наложената ни, пак от други, „дошляшка” славяно-българска историческа доктрина и не смеят да зашлевят македонистите с техните "антички" аргументи.
     С тази си, доктринална ограниченост, българската политика и историческа наука сами се лишават от разгромяващия исторически арсенал, който е на разположение в трудовете на отречени по политически причини или маргинализирани български изследователи, в трудовете на умишлено забравяни чужди автори и в артефакти и находки, които от предисторически времена до наши дни потвърждават етническото, духовно, а често и в продължителни периоди и държавно единство на населението и териториите на България и Македония.
     Ровейки се в древността, македонските историци се натъкват на българските си корени още от времената на Троя и древна Тракия и Македония, но по македонистки премълчават това, а българските историци и политици, на част от  които това  е добре известно, се спъват в доктрината на „дошлячеството” и заекват като двойкаджии по история. 
     Ако българската историческа мисъл бе дала своевременно отговорите за произхода на етноса и за приноса му в развитието на съвременната цивилизация, изкусно заложените от недоброжелатели на България капани в историята ни, като смешните тези „идване на траки от север”, „безписмени траки”„изпаряване на многобройното тракийско население”, „нахлуване на славянско море” и „велик поход на прабългарите от Хиндокуш до Балканите”, както и  грандоманските измишльотини „гръцка Елада”, „елинистичен свят”, ”гърцка Византия”, „македонска нация”, „македонска и сръбска античност”,”готи-германци” и подобни.., нямаше да доведат до това унизително стъписване на българския елит пред елементарни за разобличаване историко-политически аргументи на македонисти, великосърби, мегалогърци, панслависти, пантюркисти и т.н.
      Само с огласяването на българските и световни научни заключения за автохтонноостта на българското население и за напрекъсваемостта в българската/тракийска/ етническа доминация  на балканския полуостров от Потопа до днес, в това число и по време на парадоксалните периоди на „изтребване”, „погърчване”, „поромейчване”, „пославянчване” на траките/българи, цялата аргументация на новите и стари „античковци „ ще се спука като сапунен балон.
      Нещо повече, при положение, че България и световния исторически архив разполагат с огромен съществуващ и добре изучен но неогласен , на такъв който не е изучен или е изопачен, или все още неиздирен или неизкопан от земята, арсенал от археологически и писмени доказателства за всеки период от оспорваното балканско, азиатско и европейско минало, при положение, че съвременните генетични, лингвистични, етнокултурни, гностични и какви ли не още методи за изучаване на миналото, категорично потвърждават местния характер на населението на България и Македония и огромното българско/тракийско/ присъствие в предисторията и историята в обширни райони на Азия и Европа, в античния свят, Рим и средновековието, е НЕДОПУСТИМО българската държава да е неспособна да отговори адекватно на всяка претенция за присвояване дори и на частици от миналото на района и народа ни. 
      Изпреварващите исторически изследвания на македонските учени, в отсъствието на пресметливо формулирана българска историческа версия, доведоха до това българската държава да защитава безспорната българска принадлежност на територии, части от етноса ни, важни събития  и личности от миналото с несъстоятелни аргументи.
      Стигна се до там, македонски историци да ни доказват очевидната несъстоятелност на  татаро-монголската измишльотина на Иречек за произхода на българите..!?
Македонските историци са на крачка от разбирането  на тракийското минало, като ключов момент за изясняване на македонската и българска идентичност. Което разбиране те ще използват за своите цели, естествено. С това ще се окаже,че българите отново са закъснели да вдянат важността на историята.
 
     Това се оказа слабост, която другите участници в тази геополитическа игра, използват доста умело, а българските политици са като вцепенени след като осъзнаха, че инициативата им е отнета с „някаква си” историческа реторика и „фалшификации”… 
     Анализа на „битката за историята”показва, че българската страна би могла много бързо да изземе инициативата в спора за миналото и да постави на мястото им, както македонстващите и другите „великанставащи”комшии, така и да извлече неизброими ползи за България и българите в културно, икономическо и външнополитическо отношение.
     Това може да стане само като се постави точка на лутанията из степи, баири и пущинаци и се застане твърдо зад  теорията за автохтонният характер на българското /в това число и македонско/ население и непрекъсваемостта на участието на това население в историческите процеси на балканите и огромни райони вън от територията ни от памти века.
      Доказателствата за защита на тази теория са неизброими и необорими. Въпрос е само на държавническа воля и научен хъс те да се систематизират огласят и това да се случи за няколко месеца.

     Само тогава македонизма, като най-болезнено за България и най-вредно за македонските хора явление в момента, ще си намери майстора.
     Само тогава предгръцкия и „гръцки” периоди от античността ще намерят научното си обяснение.
     Само тогава в Рим и Византия ще бъдат разпознати и българските черти.
      Само тогава Гърция, Турция, Сърбия, Русия, Румъния и други свързани с българската история народи ще получат истинската си история.
     Cамо тогава ще станат ясни истинските цели на минали и съвременни политики на „велики” и не дотам велики фактори в българската, македонската, балканската, европейска история и само тогава Българската държава и народ ще разберат от къде им идват проблемите днес и ще получат ясна представа какво могат да очакват в бъдеще.
     С написана по „дошляшки” и от, ако не злонамерени то най-малкото зависими чужденци история, българите никога няма да могат да застанат твърдо на краката си и да се заемат с проблемите на настоящето и бъдещето по начин достоен за великото си минало.
     Трябва да е ясно, че всеки, който поради незнание, заблуда или егоизъм застава срещу Великата Тракийска идея на Паисий, Блазиус Клайнер, Г.С.Раковски, Цани Гинчев, Ганчо Ценов, Йонков-Владикин, генерал Владиков, Асен Чилингиров, Георги Сотиров, Боно Шкодров, Павел Серафимов, Николай Георгиев, Диана Гергова и десетки други истински родолюбци, в същност застава срещу България и волно или неволно се поставя в услуга на враговете на народа ни.
     Нарежда се до чуждите агенти, назначени за български историописци К.Иречек, В.Златарски, Дринов.., до съветските папагали интернационалисти от близкото соцминало, до днешните самовлюбени българо-продажници начело с П. Добрев с неговата "иранска" теория, нареждат се и до полуграмотния възпитаник на ислямско медресе българинът мохамеданин Моллов, който със своята "Персийска теория за произхода на помаците", нагледно показва резултатът от Добревата иранска измишльотина.
     Точно както с картите на Златарски България бе осакатено в Ньой, сега ползвайки иранските бълнувания на П.Добрев,  враговете на България  размахват ятаганът, с който да бъде изрязана и душата на Отечеството ни - Родопа!
     Всеки български държавник, който се остави да бъде манипулиран от неграмотни или злонамерени български или небългарски исторически теоретици, на практика се озовава в положението да работи срещу българските интереси исрещу народа си.
      Това трябва да се осъзнае бързо  и автохтонната теза незабавно да се формулира, защити и употреби в полза на целокупния Българския народ и Отечеството ни.





Гласувай:
8



1. socialismus - Хайде пак да прешпорим Клио
16.01.2013 09:56
"Общо взето, слабо ме интересува дали сме произлезли от Еноха или от Ламеха, когато днес едни изхождат от Левски, а други от хаджи Иванчо Пенчович. Третата Българска държава не е това което е било още преди Първата и не прилича нито по език, нито по кръв на нея. Не вярвам, че политическата цел- сближаване с Македония може да бъде постигнато чрез събирането ни в коша на балона на тракедонизма, македонизма или илиризма, както това не можа да направи и панславизма. Със съжаление споменавам, че християнството също не можа да обедини различни езически възгледи, та се наложи да бъдат изклани семействата на някои от "дошляците", които не строяха храмове на Бендида, а капища. Не ми е присърце и "обединение в рамките на ЕС", което е по- близко до братство между гладиатори траки и даки на Римската арена. Разбираемо е, че по- близка ми е идеята, че превърнати в заден двор и източник на евтина работна ръка на бившите колонизатори ставаме и класови братя с братята от РМакедония. Това е наистина една политическа теория и няма да я развивам, но да пробутваме исторически теории за политически цели е не само некоректно, но и чисто унижение за Клио. Факти ще определят до колко е вярна туземната теория за българите, а не политическото й приложение." В: http://demograph.blog.bg/politika/2013/01/15/do-bylgarskite-dyrjavnici-za-makedoniia.1042501
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: antikom
Категория: Политика
Прочетен: 1118508
Постинги: 202
Коментари: 1330
Гласове: 3330
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031