Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.11.2012 17:53 - "България в бурно време".
Автор: antikom Категория: Политика   
Прочетен: 8033 Коментари: 27 Гласове:
12

Последна промяна: 05.09.2014 09:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

image
 
      "Българската комунистическа партия беше представена с една внушителна група народни представители - 20-30 души, повечето млади, необуздани и запалени хора, извратени и затъпени от една демагогия, насаждана от ония корифеи, които стояха зад тях и които бяха под заповедите на Москва. И те имаха пълна свобода за изявление в рамките на парламентарната практика и традиция.
     Обаче повечето, не, почти всички бяха прости хора, неинтелегентни, но послушни - очевидно бяха подставени лица, говореха по всички въпроси, речите им бяха заръчани, написани, проконтролирани от партийното им ръководство - тайното или явното. Речите им бяха във формата на изтрита и банална фразеология, украсена с всички ония словесни издевателства, с които е толкова богат болшевишкия политически речник.
     Но тези господа злоупотребяваха с имунитета, който дава депутатския мандат. Свободно и безплатно летуваха и ползваха се с всички права и свободи, които даваше един демократичен режим. Но злоупотребяваха; те бяха явните агенти на тайните и конспиративни партийни подразделения, които прикриваха конспираторите, контрабандираха и разпространяваха забранена литература, някои от тях бяха зачислени в тайни терористични банди.
     Правителството беше принудено още в 1924 г. да внесе в парламента за одобрение Закон за защита на държавата. Това беше първия закон в Европа, ако не и в света, за борба срещу болшевишко-комунистическата опасност.
     По закона депутатите комунисти се отстраняват от парламента, ако Върховния касационен съд намери, по данните и доказателствата, които се представяха на съда, че вършат работи, несъвместими с депутатския им мандат, против държавната сигурност и обществения строй.
     И във всички народни събрания, не само по време на моето управление, но и на тия , които дойдоха след мен, те биваха отстранявани.
     Комунистическата партия беше на път да бъде съвършено унищожена и да изчезне или сведена до малка конспиративна организация, ако не бе Втората световна война, ако в Ялта, Казабланка, Техеран и Потсдам не им бе даден свободен пропуск за общо настъпление...."

                                         _______________________
                                         Александър Цанков.
                                         "България в бурно време".
                                          ИК"Прозорец".1999г.с.200-202




 




.




Гласувай:
12



1. vencivaleri1951 - Александър цанков-премиер на демократично правителство!?
19.11.2012 18:19
...И дошъл на власт с честни и демократични избори...Абе човек, ти съвсем за балъци взимаш аудиторията. Дай пояснение че този "демократ" е наречен от народа "Кърволок" и че изкла легитимен кабинет начело с премиера на този кабинет. Че след преврата на 9юни бе поставено началото на братоубийствена война в страната взела десетки хиляди жертви и от двете страни. Не някой друг а антикомунист като Хербст пише че" 9 ти юни изкопа ров между народ и власт, и че този ров ще се пълни дълго с кръв" /цитирам по смисъл" Впрочем Хербст също е убит от този демократ на прага пред дома си. Както и Гео Милев, както и Румянцев, както Ламби Кандев и още , и още...
цитирай
2. kamosutrov - О, я стига 1951-я! Народа го бил нарекъл!
19.11.2012 18:37
Нарекохте го вие и вашите просъветски гъзолизци. Тая гражданска война я припалихте вие и не сте я спряли до сега. Точно от негово време имам едни полицейски протоколи за иззето оръжие и пари пращани ви от РСФСР. И самопризнания на заловени комунета. Ай стига лъга, че ми омръзна.
цитирай
3. kamosutrov - Ламби Кандев и Румянцев са терористи.
19.11.2012 18:40
Гео Милев е осъден от офицерската лига за предателство. Стамболийски е осъден от ВМРО за предателство и опит да създаде федерация с кралство Сърбия. За Хербст не знам още.
цитирай
4. vencivaleri1951 - Преди време ме питаше кой е Румянцев и какво е написал че ...
19.11.2012 20:05
kamosutrov написа:
Гео Милев е осъден от офицерската лига за предателство. Стамболийски е осъден от ВМРО за предателство и опит да създаде федерация с кралство Сърбия. За Хербст не знам още.


Румянцев тогава ти обясних, че е брат на известен земеделски лидер и общо взето не се е занимавал с политика до 9ти юни. Фамилията му е била антикомунистически настроена. Хербст и Ламби Кандев също. нарочно подбрах хора общо взето странящи от комунистите. Не цапай лицето на офицерската лига със смарта на Милев. какъв предател е Милев бе посерко. Доброволец идва от Европа във войната, загубва окото си в бой, кавалер на медал за храброст. Ти кой си бе пиянде дрипаво и нещастно??? Извинявам се за езика на аудиторията.
цитирай
5. socialismus - Още малко ще почакам дали ще се сбъдне очакването, че ще защитите и Хитлер
19.11.2012 20:36
Поради изчерпване на източници за антикомунистическа пропаганда съм любопитен кого още ще използвате малко преди да стигнете до Хитлер.
Някои предпочитат да заличат демокрацията защото дава път на масите. Факт. Обществото се разслоява. Бедните сме много, много повече от богатите. Никоя дясна партия не ни закриля и естествено намираме мястото си в ляво. И тъй като сме мнозинство, вие предпочитате да дойде фашизъм вместо да остане демокрация с леви разбирания.
Още анализа или тръгвате за Para Bellum?
цитирай
6. kamosutrov - 1951-я, внимавай с епитетите! Те не ти помагат. Защо ме караш да направя така, че да се
19.11.2012 20:56
извиниш публично? Искаш ли? Нямам намерение да слизам до нивото ти на лустросано възпитание. Само ще ти кажа, че Г. Милев е бил преводач на Съюзната контролна комисия и е помагал в разкриването на складовете с оръжие, които офицерския съюз е криел.
И не се извинявай за езика си. Вие сте си такива. От вън сте намазани с демократична боя, от вътре сте си все същите злобни цървули. И незнаещи и фанатични. Аз кой съм ли? Знаеш добре. Ще ти кажа какъв не съм. Не съм бил на тати детето и не съм цицал от държавата благинки по наследство. Аз съм си аз, а ти си на тати детето. Кон в гаража, а? Щото си срещнал разбиране?
цитирай
7. kamosutrov - Социализмуса, преди да стигна до Хитлер, ще ти припомня, че е бил съюзник на Сталин
19.11.2012 20:59
После ще те помоля да ми кажеш, как я виждаш тази лява демокрация? Като демократичен централизъм, социалдемокрация или диктатура на пролетариата?
цитирай
8. boristodorov56 - 5. socialismus
19.11.2012 21:06
Аз ще ти отговоря, кремълски еничарино!
Хитлер е положителна историческа личност в българската история!
Да ти го напиша на руски, китайски, кубински или северо-корейски?
Кой чужд държавник в историята на България е прибавил една педя наша земя към територия на държавата ни?
Кой?
Скопци комун. онанистически и безродни!

Най-голямата вина на Адолф Хитлер беше, че не можа да унищожи СССР и да затрие болшевизма!

цитирай
9. boristodorov56 - vencivaleri1951 би следвало да знае защо е убит Гео Милев, въпреки старателно скриваната от комун. онанистите истина!
19.11.2012 21:26
Па да вземе да попрочете малко за събитията, които са се стоварили на България след предизвикания от комун. онанизтическата измет срив на фронта и последвалата капитулация на България в ПСВ.
Ньойския договор освен, че орязва жива плът от България, но и налага на Българската държава унизителни условия за демилитализиране и разоражаване.
Това е отмъщението англо-френските педали, които ядоха такъв пердах на фронта, че записаха най-срамните си поражения в историите си от нас - Българите!
И още по страшното е, че взеха за заложници цяла една армия от 90 000 души!
И представяш ли си, един перко интелектуалец, както и да се казва - точно в онзи момент да развежда чуждите военни представители и им показва скритото от родолюбиви офицери оръжие и муниции!!!

Българите трябва да помнят тези инвалидизирани безродни уроди!

Справедливостта им е раздадена правемерно, навременно и точно!

Историята помни тези събития не само с комун. онанистическите им внушения и лъжи!!!

Не може истината да се крие вечно!
цитирай
10. kamosutrov - Специално за vencivaleri1951
19.11.2012 21:40
Предполагам, чел сте "Алената буква"- Натаниъл Хоторн. От днес нататъка този текст ще съпътства всеки Ваш коментар, ако и където се засечем.
vencivaleri1951 към мене на 19.11.2012 г в 20:05
….. бе посерко. Ти кой си бе пиянде дрипаво и нещастно??? Извинявам се за езика на аудиторията.
Обидата си е персонално към мене и ... ще Ви бъде отвърнато по Вашия начин.
цитирай
11. tota - И това го пишат българи срещу българи....
19.11.2012 22:31
Това означава, че тези, които искат да бъде затрита България са успели. Спорете, излагайте позициите си като зрели хора...Така ли не можахте да прозрете, че малката държава няма своя самостоятелна политика, а тя политиката е подвластна на превратностите на времето. Проводници винаги ще се намерят от едната или от другата страна.
Замислете се над думите на големия наш държавник Андрей Ляпчев изречени през 1926 година:” Сега на България е нужно национално единение, политическо помирение и граждански мир!
Нима сега не се нуждаем именно от това?
цитирай
12. kamosutrov - Въпросния господин е родом в България
19.11.2012 22:47
иначе е русофил. Дори пише с руски акцент. Типичен представител на петата руска колона.
цитирай
13. vencivaleri1951 - Борисе не се прави на гламав.
20.11.2012 01:12
boristodorov56 написа:
Па да вземе да попрочете малко за събитията, които са се стоварили на България след предизвикания от комун. онанизтическата измет срив на фронта и последвалата капитулация на България в ПСВ.
Ньойския договор освен, че орязва жива плът от България, но и налага на Българската държава унизителни условия за демилитализиране и разоражаване.
Това е отмъщението англо-френските педали, които ядоха такъв пердах на фронта, че записаха най-срамните си поражения в историите си от нас - Българите!
И още по страшното е, че взеха за заложници цяла една армия от 90 000 души!
И представяш ли си, един перко интелектуалец, както и да се казва - точно в онзи момент да развежда чуждите военни представители и им показва скритото от родолюбиви офицери оръжие и муниции!!!

Българите трябва да помнят тези инвалидизирани б

Справедливостта им е раздадена правемерно, навременно и точно!

Историята помни тези събития не само с комун. онанистическите им внушения и лъжи!!!

Не може истината да се крие вечно!


През онези години нямаше как да оцелее авторът на "Септември". версията за която говориш е алиби за гузни съвести. не този който е подписал и не тези които са спазвали Ньойския договор са предателите , а тези които ни вкараха в събитията довели нас до този договор. Пък и за Милев според мен е измислица тази версия. Той до към 20 година се лекува и едвам оцелява. После е главен редактор на сисания Емват го за Септември и го осъждат май на затвор. Той обжалва и на нов разпит в полицията изчезва. Иван Вълков след девети на разпит за събитията от 23 та признава за милев че е бил умъртвен/удушен с тел/ зарад "Септември" Защо да не му се вярва на него, а да се вярва на анонимни версии? След като приветстваш станалото през 23та с какво право се сърдиш на станалото след 9ти 44та. не по малко жестоки и безсмислени убийства са ставали и тогава. Ето може да е укоримо
поведението на принц Кирил към булките, но следва ли заради това да бъде убит:)
цитирай
14. vencivaleri1951 - И ти вероятно си прочел коментара ми
20.11.2012 01:22
kamosutrov написа:
Предполагам, чел сте "Алената буква"- Натаниъл Хоторн. От днес нататъка този текст ще съпътства всеки Ваш коментар, ако и където се засечем.
vencivaleri1951 към мене на 19.11.2012 г в 20:05
….. бе посерко. Ти кой си бе пиянде дрипаво и нещастно??? Извинявам се за езика на аудиторията.
Обидата си е персонално към мене и ... ще Ви бъде отвърнато по Вашия начин.


след като прати коня ми за салам, а мен "постави до стената" Казах ти още тогава че съм готов да се срещна където кажеш и с каквото кажеш. не знам дали гаврата с кончето ми е случайна/ повтаряш го няколко пъти тази седмица/ или Ясен ти е казал...Все едно кончето го няма. Отиде си зарад бракониерски шипове на някой нещастник, но ти "смей се палячо". Лично аз смятам че човек който праща кон за салам е негодник . Можеш и това да цитираш!
цитирай
15. boristodorov56 - 13. vencivaleri1951 - ми кво ти каа - чалнат съм - не моем да понасяме небългарчета -
20.11.2012 07:39
дето не може да им се изкриви устата да напсуват СССР и заради линията на масовия убиец Сталин са готови да ебат майката на България!!!!!

От кога кремълските фанариоти започнаха да дават Иван Вълков(фашист преди Мусолини) като алиби за чисто минало и доколко можем да вярваме на един - ОЧЕВАДНО манипулиран и с нищо недоказан за достоверен документ?

Време е да погледнеш на историческите събития с малко повече обективизъм.



Има един плакат на българите в Татарстан мисля, че логото му трябва да се приеме като закон с един единствен параграф у нас.
цитирай
16. vencivaleri1951 - Хайде пак при Сталин
20.11.2012 08:56
boristodorov56 написа:
дето не може да им се изкриви истата да напсуват СССР и заради линията на масовия убиец Сталин са готови да ебат майката на България!!!!!

От кога кремълските фанариоти започнаха да дават Иван Вълков(фашист преди Мусолини) като алиби за чисто минало и доколко можем да вярваме на един - ОЧЕВАДНО манипулиран и с нищо недоказан за достоверен документ?

Време е да погледнеш на историческите събития с малко повече обективизъм.



Има един плакат на българите в Татарстан мисля, че логото му трябва да се приеме като закон с един единствен параграф у нас.


Сталин мога да си го псувам от сутрин до вечер, но файда ьок. Ще кажеш, че отново пиша автобиографично, но ще ти предложа да отидеш 10ина километра на изток от родното ти Карлово в с Богдан и там ще видиш паметник/ако не си го бутнал вече:)/ на прадядо на внуците ми Лало Керезов-разстрелян през 37ма като социалдемократ. Отървал се от Цанков но Висариономич свършил работата на първия. Аз имам на четвърт сръбска кръв ...баща и чичо на половина, а и са били при Тито. Така че най-вероятно за Сталин само си чувал и чел, а родата ми има сериозен допир с него. Толкова по този въпрос.

Дори да е вярна твоята версия за Милев/а не е/ едва ли е израз на демокрация и Богоугодно дело/както пише Цанков/ убийството му по решение на на някаква група от хора или присъдата му преди това за творчество. Все пак ако смяташ че тези зверства са норма през двадесетте защо се учудваш и възмущаваш на същите през 44та. Ако приветстваш ЗЗД защо се възмущаваш от "Народния съд" Цанков ражда Мирчо Спасов...Не биологичните му родители.
цитирай
17. vencivaleri1951 - Впрочем пропуснах...
20.11.2012 09:04
boristodorov56 написа:
дето не може да им се изкриви истата да напсуват СССР и заради линията на масовия убиец Сталин са готови да ебат майката на България!!!!!

От кога кремълските фанариоти започнаха да дават Иван Вълков(фашист преди Мусолини) като алиби за чисто минало и доколко можем да вярваме на един - ОЧЕВАДНО манипулиран и с нищо недоказан за достоверен документ?

Време е да погледнеш на историческите събития с малко повече обективизъм.



Има един плакат на българите в Татарстан мисля, че логото му трябва да се приеме като закон с един единствен параграф у нас.


Както има плакат на българи в Татарстан така има и паметник в москва на българин/Киприян/ повел с иконата на Божията майка Москва срещу татари и българи. Има и паметник пак там на друг българин Евлоги/купец/ сторил много при войните на поляци и шведи срещу Московието. Тако че не ругай "слепите очи" на дядо Йоцо...те своя правда имат!
цитирай
18. boristodorov56 - 16. vencivaleri1951
20.11.2012 09:53
Щом интоксикираното ти съзнание не може да направи разлика и оцени причините за съществуването на Закон за Защита на Държавата и Наредба за съдене на виновниците за националната катастрофа(както се нарича директивата на Москва) - просто още веднъж нагледно демонстрираш доста релефно това, което казвам.

Отделен е въпросът, че не става въпрос за Сталин, а за Советский союз!

Лало Керезов е разстрелян по силата на параграф от Закона и като агент на чужда държава!
Някой да е обявил присъдата му за несправедлива и да я е оспорил в съда?
Да го е помилвал - монархо-фашиста Борис lll ?

Коя версия според теб е по-вярна - проф. Цанков като изтънчен естет неразбиращ авангардизма на Георги Милев и се е разпоредил да го затрият или демилитализирани военни с рани по телата и в душите си не понесли безродството на Гео Милев? Думата е загърляне.

Не ми пука какви са взаимоотношенията ви с масовия убиец Сталин!


Моите деди са си стояли в България и не бягали от нея като недоебани педераси във вражески държави.
Мирно работили тук!
Правили и възпитавали деца за нея!
Не убивали българи в полза на друга страна!
Не взривявали влакове.
Не я тероризирали.
Не я продавали за жалки кървави купейчици!
Не правили свирки на болшевиците!

Просто били нормални БЪЛГАРИ, а не безродна комун.онанистическа паплач!

За което получили куршум в челото през 1945 год. - без съд и присъда!

Впрочем - не ми пука за чуждата ви правда!

В България е в сила БЪЛГАРСКАТА ПРАВДА!

Хилядо съветски правди не струват колкото най-малката българска неправда, която никога не сме извършили спрямо "братовчедите" руси!

Понимаеш?
цитирай
19. vencivaleri1951 - Виж дядо ми се казваше Борис Тодоров...:)))
20.11.2012 11:22
Казах ти за Лало Керезов, че е съвпадение на имена. Прадядото дори родствена връзка нямат. Той си даскалува в Карловско/може и от твоите да е учил/ и време след събитията през 23та емигрира. В Украина пак даскалува, но зарад социалдемократически уклон е разстрелян като враг на народа. Напротив реабилитиран е с указ. Иначе как си представяш паметник да му направят?
Виж симпатиите към даден народ нямат нищо общо фобия към своя. Пак биография но така примерите са по точни.
Дядо ми/съименикът ти/ има два кръста за храброст единият втора степен което е рядко за дребен чин.Та този втория му е даден на Дуран Колак. Тоест срущу рашките. Да ама той беше русофил до мозъка на костите. Никога не е бил и комунист. След разбиването на БЗНС той до смърта си не е гласувал на избори до към 80та година. Тоест никога не е обичал комунистите/ и наши и чужди/, но Русия обичаше. Аз лично скрих от него/щеше да му е неприятно/ когато ме приеха в БКП в казармата. Пиша ти ги тези неща за да ти припомня че хората дори в едно семейство са различни, а какво остава за света. Не може в 21 века човек да мечтае за Сталин или хитлер. Не може да харесва ЗЗД...Та в края на краищата там има състав за смартна присъда на непълнолетни. По силата на този закон до там се извращават нещата че се дават награди за главите на невръстни деца/ Ястребино/. Избиват се хора по подозрение или нелеп донос. Едва ли бих спорел в този постинг ако не се възхваляваше Цанков. Защо него ли? Защото той е великолепен учен и извратен мозък. Това е човекът оглавил най страшното нещо което ни се е случило. Ето Катана се репчи че ще стреля и проче в коментарите си. Той е бърборко и страхлив. Други обаче не са. Видя в една обезпечена и спокойна стран като в Норвегия какво стана. Може да стане и тук. Може да посегне някой извратеняк на моите внуци, на твоята хубава внучка...Какво правиме тогава. Какво предлагаш?
цитирай
20. boristodorov56 - Откъс Книгата на Георги Марков - ...
20.11.2012 11:33
Откъс Книгата на Георги Марков - "Задочни репортажи"

част от "Мила Родино ти си земен рай"


...


„Ако България и Съветският съюз воюват, ние на коя страна трябва да се бием?“

Цялото събрание стихна. Дори да нямаше отговор, самото задаване на въпроса беше достатъчно. Лекторът се опули напред, взря се в момчето с подозрението, че насреща има явен провокатор, но като видя бистрите, невинни очи, отправени към него, се смути и каза, че такъв въпрос изобщо не може да съществува, тъй като България и СССР не могат никога да воюват един срещу друг, защото представляват едно и също.

— Българските интереси са съветски интереси и съветските интереси са български интереси! — заяви той.

Но момчето не остана доволно от отговора и пак повтори:

— И все пак, представете си, че се сбием със СССР. В историята всичко се случва, тогава на коя страна трябва да бъдем? На българска или на съветска?

— А пък аз ти казвам, че не може да има такъв конфликт, следователно не може да има такъв въпрос! — ядоса се лекторът.

Момчето се засмя. И хората около него се разсмяха.

Но лекторът беше прав. Съвсем скоро след това стана ясно, че такъв въпрос не можеше да съществува, защото в самия национален химн на България беше вкарана клетва за вярност към чужда държава. Аз смятам, че това е дъното на националното ни самооплюване, когато в националния химн на един народ се прокламира вярност към чужда страна. Но работите не бяха само до химните, а до цяла действителност, която в течение на около 10 години имаше за цел за потъпка и унищожи националното самочувствие на един народ, неговата история, традиции, обичаи, култура и ги замени със сляпо преклонение към тези на една чужда държава. Аз не зная в цялата българска история, след падането на Шишмановото царство, да е била предприемана по-целенасочена, по-свирепа, по-тотална акция срещу българското, българщината и българите. Главен проводник и ударна сила в тази антибългарска политика беше партията, в която членуваше въпросната „заслужила артистка“ и която по всички обективни исторически дефиниции беше платен агент на чужда държава.

Вървя край Темза и си спомням разстроените думи на мой познат, висш служител на Държавна сигурност, завършил съветска специална школа, който, обзет от чувство, на разкаяние и може би внезапна любов към родния край, ми каза:

„Ти знаеш ли, че съм подписвал декларация за вярност към Съветския съюз!“

От него и от други отговорни другари зная, че завършилите съветски школи и академии от сигурността или армията са били задължавани да полагат писмена клетва за вярност към СССР.

„Но нали дружбата ни със СССР е гаранция за нашето бъдеще! Докато има Съветски съюз на земята, ще има и България!“ — опитваше се да убеди себе си моят познат. Явно подобни мъчителни въпроси бяха минавали през главата му неведнъж.

Нищо не му казах, нито можех да му кажа. Как да обясниш очевидни факти на човек, който има българско съзнание, пък в същото време се е клел за вярност на чужда държава.

И друга картина изплува в паметта ми. През лятото на 1959 година се връщах с влак от СССР. Влакът беше пълен с някакви български делегации, които бяха посетили съветската страна по разни поводи. Явно голяма част от тях бяха най-правоверни партийни членове. Пътуването беше ужасно дълго и уморително. Ние играехме карти, пиехме водка и разговаряхме на безобидни теми. Никой не казваше никому къде е бил и какво е правил. Едва ли някой изобщо спомена за впечатленията си от СССР, като че имаше негласно споразумение да се мълчи. И когато най-после влакът прекоси Дунава, като че бомба експлодира всред пътниците. Всички ревнаха от някакъв възторг, започнаха да пеят стари български песни и спирането на русенската гара бе ознаменувано със спонтанно ура. Повече от явно хората бяха щастливи, че са си у дома, и човек можеше да чуе предпазливи изказвания:

„Абе оттука по-хубаво няма! Съветският съюз си е Съветски съюз, ама ние сме си ние!… Слушай, мой човек, гледай, това е земя, дето с нищо не можеш я сравни!“

Струва ми се, че те, макар и иносказателно, изразяваха ония най-популярни народни чувства, които щяха да налагат бърза и хитра промяна на партийната линия: Прекалено много национални обиди беше понесъл българският народ, за да изпитва най-категорична ненавист към своя „по-голям брат“. Защото този брат на практика се бе опитал да обезличи напълно цял народ с всичко, което е било негова гордост и слава.

„Ние сме в епохата на маймунството — казваше един мой приятел. — Ако в СССР започнат да ходят с главите надолу, нашите маймуни ще издадат закон в следващия час и ние да правим същото!“

Това горе-долу изразяваше цялата поредица на антибългарски факти, някои от които аз искам да припомня, за да се види още веднъж докъде бяха стигнали ония, които имат нахалството да твърдят, че са България.

Премахването на най-българския от всички български химни „Шуми Марица“ и заменянето му с вулгарна пошльотина, почти копие на съветския химн.

Изравняването на руския език в училищата с българския език.

Премахването на стари български народни обичаи и църковни празници, спазвани от векове, и заменянето им с националния празник на чужда държава и чужди годишнини.

Заменянето на твърде демократичната държавна структура с тежката съветска бюрократична машина.

Замяна на имената на български футболни отбори, като „Левски“, „Славия“, „Шипка“, ЖСК и други, със съветски имена, като „Динамо“, „Торпедо“, „Спартак“ и прочие.

Замяната на старинни имена на български градове, като Добрич и Варна, с имена на съветски личности. Масово назоваване на улици, училища, университети, индустриални обекти, селски стопанства с имена на съветски служители.

Преправяне на българската история и фалшифициране на исторически факти с единствената цел да служат на съветските интереси.

Обвързване на цялата икономика и цялата политика на страната със съветската икономика и политика, дори когато това е било явно в ущърб на българските национални интереси.

Налагане на съветска реорганизация на българското земеделие, което винаги е било далече по-напред от съветското.

Заменяне на българските учебни програми със съветски учебни програми.

По съветски образец превръщането на творчески съюзи в дисциплинирани казионни организации. Въвеждане на съветски хонорари.

Унищожаването на българския национален печат и въвеждането на съветско-подобни имитации на вестници.

По маймунско подобие на съветския Комсомол създаване на българския Комсомол със същите осакатяващи младежта функции. По подобие на съветските пионери създаване на български пионери. По подобие на съветските октомврийчета създаване на български септемврийчета.

Налагането на дълбоко противни на българския национален дух съветски ритуали, събрания, манифестации, паради.

По подобие на сталинските награди въвеждане на димитровски награди. По подобие на Красноармейски ансамбъл саздаване на Български армейски ансамбъл.

Залепване на съветски етикети върху разни български дейци, които твърде често гротескно биват обявявани за „народни“, „заслужили“ деятели (руска дума), а не дейци (българска дума). Това е срамна съветско-подобна гавра с българската национална култура. Бе въведено пошло-помпозното съветско звание „Герой на социалистическия труд“ и както в СССР бяха въведени подобни ордени и медали.

Едно от най-черните посегателства срещу българския национален дух беше опитът да се ликвидират свещените огнища на нашето възраждане — читалищата. Тяхната самостоятелност беше отнета и бяха придадени като безлични звена към организациите на Отечествения фронт. Българските читалища, които са уникално явление в света и пред които много чужденци са сваляли шапки, трябваше да понесат този удар, понеже:

„Щом в СССР няма читалища, защо ние трябва да имаме!“

Напълване на страната със съветски съветници.

В радиото, телевизията и средствата за масова информация даване на абсолютна преднина на съветски новини и материали, твърде често просто превеждане на бюлетина на ТАСС.

Съсипване на българския език с мътен поток от съветски изрази, които си остават най-грозните петна по страниците на българските издания. Абсурдно съкращаване на имена на предприятия и фирми по съветски образец.

Маймунството в партийните кръгове изхвърля българските имена на децата и ги заменя с всевъзможни Наташи, Серьожовци, Володьовци, Ниночки, Зиночки, Зои и т.н.

Въвеждането на съветски стил на живот от управляващата върхушка. Строга съветска кастова принадлежност.

И най-страшното от всичко — въвеждането на съветски обществени отношения на грубо безправие и потисничество.

Ето, това е непълният списък на делата на една управляваща партия, която по зла ирония на съдбата нарича себе си „българска“. И всички тия описани антибългарски прояви малко или много бяха в актива на моята позната актриса, която дойде в Лондон, за да ми каже, че съм говорел против България.

Все пак бях тактичен и не й зададох въпроса; „Ако България и СССР воюват, на чия страна ще бъде тя — на българската или на съветската?“

Ако човек зададе този въпрос на мнозина по-изтъкнати членове на нейната партия, ще види колко искрен е техният патриотизъм. И точно за този вид хора Ботев е написал „Патриот“.

Но аз съвсем не искам да кажа, че абсолютно всички функционери на просъветския режим в България и всички членове на комунистическата партия ще отговорят на този въпрос с мълчание. Имам най-сериозни основания да предполагам, че немалко от тях биха поискали и може би ще дръзнат да застанат на страната на България, макар сега да се опитват да примиряват и размазват съществуващия конфликт между българското и съветското. Нещо повече, предполагам, че за една чиста българска кауза някои от тези, които са се клели във вярност на чуждата държава, ще изменят на клетвите си.

...

Ако до средата на петдесетте години патриотизмът беше несъвместим с „интернационализма“ (под „интернационализъм“ разбирай единствено вярност към СССР), то в последвалото десетилетие поставената под страхотен народен натиск партийна диалектика измисли формулата, че „патриотизмът е неразривна част от интернационализма“, което е абсурдна игра на думи, защото в действителност значи точно същото, а именно, че един гражданин на България е българин дотолкова, доколкото е верен на СССР.

Ала тази игра на думи, с която се целеше да се успокои не само надигналото се българско национално съзнание, но и съветското подозрение, доведе до вдигането на бариерите пред българското и впоследствие до организираното раздухване на патриотизма в строгите рамки на предполагаема вярност към СССР. Този процес на канализиране на народните чувства имаше една определена цел — унищожаването им. Защото какво по-добро средство може да се намери за убиването на едно истинско чувство от превръщането му в казионно-партийна добродетел?

Един стар и доста помъдрял комунист веднъж каза с болка:

„Най-сигурният начин за унищожаването на всякаква голяма и популярна идея е партията да застане зад нея!“

И наистина колко скъпоценни народни идеи бяха унищожени завинаги само защото комунистическата партия застана зад тях и се опита да ги наложи.

Но до този момент — унищожаването на патриотизма чрез интернационализма, ние ще стигнем по-късно.

Главното явление на 60-те години беше именно надигането на българския патриотизъм, което бе израз на искрени и дълбоки чувства и бе насочено срещу насилственото обезличаване, диктувано от чужда държава.


цитирай
21. boristodorov56 - 19. vencivaleri1951
20.11.2012 11:48
Бъркаш кои у нас за били извратеняци и сганта!
Не си спомняш коя сган започна гражданската война през 1918 и от къде дойде директивата!
Забравил си кои извратеняци искаха да унищожат държавния елит на България в, и досега един от най-големите терористични актове, в църквата Св. Неделя, което предизвика приемането на Закон за Защита на Държавата. Обръщам ти внимание - за защита на Държавата. Не на Царя, Цанков или ген. И. Вълков! Или идеология някаква!

Онзи който вдигна пръв ръка срещу българи беше идеологически подкован.
Направи го под внушението на водачеството на агентите на Коминтерната - комун. онанистическите отрепки на фронта през 1918 год. Спомни си какво си учил за Гогата Алкото и как агитирал аскера да обърне оръжие срещу София. Това си спомни!

Какво общо има тук някаква откачалка в Норвегия?

Никой няма да посегне нито на твоите, нито на моите внуци, спокойно!

Но историята си е история и всички опити за се промени - не минават!

Няма как. Ти можеш да си живееш с агитпропа на соца, но това си е за твоя сметка.
Има хора, които знаят истината, а други, които искат да я научат.

Комун. онанизмата еба майката на държавата и народа ни!

Точка по въпроса!


цитирай
22. kamosutrov - Виж ти, виж ти...
20.11.2012 13:13
Хора, които цял живот са се крили зад Чл. 1 и УБО, наричат другите "страхливци".
Боре, абсолютно безпредметен спор. Този е учил история в АОНСУ.
Та значи, обявен дуел ли имам? С какво? Ще се стреляме, ще се бием със саби или просто квартален кютек? Бива. В духа на твоята идеология е, когато не достигат аргументи да се приложи насилие. До скоро пращахте юнаци да ви пазят, сега вече със собствени средства. Добре, приемам дуела. Избирам за оръжие писалка, клавиатура, архиви и хартия. Можем да се псуваме също, но не ми отива на достойството. Аз не съм комуне и не наричам хората с епитети.
Нали знаеш кой започва да псева и де кряка за дуели? Само безсилните.
цитирай
23. epicfail - После ще те помоля да ми кажеш, как я ...
20.11.2012 16:45
kamosutrov написа:
После ще те помоля да ми кажеш, как я виждаш тази лява демокрация? Като демократичен централизъм, социалдемокрация или диктатура на пролетариата?


Виждам я като липса на корпорации, картели и монопол, 50% държавно участие в частния бизнес, достъпна здравна и образователна система.
цитирай
24. vencivaleri1951 - Мойта идеология си е наред
21.11.2012 02:24
kamosutrov написа:
Хора, които цял живот са се крили зад Чл. 1 и УБО, наричат другите "страхливци".
Боре, абсолютно безпредметен спор. Този е учил истоаргументи да се приложи насилие. До скоро пращахте юнаци да ви пазят, сега вече със собствени сред


Не чакам на избори поредния месия . Аз знам какво искам в живота си, а още по важно знам какво не искам.Никога не съм казал че съм познавач на историята , нито пък за съжаление съм слушал история в АДНСУ. Казвам за съжаление защото там са четях лекции най добрите . Повечето разбира се като гост-лектори. Наши и чужди. Ти драги си гласувал не е дин път за лектори или десертанти от Аонсу:) За разлико от теб който си водещ историк аз се придържам към общоприетите документи. Не вярвам, че Бакалов е написал Семвол верую, не вярвам , че някой е редактирал Предсмъртно, нямам причини да не вярвам на признанията пред съда на генерал Вълков за причините за убийството на Милев.
Колкото до "дуела". Ти в коментар твой ме постави до стената в мечтите си като начин да просперира ш заедно със страната си. еЕ аз те попитах кога , къде и с какво? Защото винаги са ме разсмивали хора които агве не могат да заколят, а се репчат с джобно ножче бивол да одерат. Такива като теб могат да се силят само
на вързани и доведени до безпомщност хора. Само такива като теб чогат да се опиват от зверския начин по който е затрит Гео Млев. Извикан в полицията и удушен ...Каква легия, каква чест...Само че Милев е целунат Свише за разлика от повечето ни и ще остане в безсмъртието. Той е хиляди пъти по жив от теб! Помисли какво е оставил той след себе си...какво оставяш ти. Какво е жертвал той за страната си, какво си жертвал ти. След това да напишеш "Септември" през 24та не е като да бутнеш бивша партийна секретарка по стълбите на Раковски 134 . За първото се искат "топки", а твоят "подвиг" дори за насмешка е негоден.
цитирай
25. анонимен - Ти откъде изпалзя, бе диарио? Ясе ...
22.11.2012 18:05
Ти откъде изпалзя, бе диарио? Ясе скривай да не ти се чудиш защо нещо не ти е добре.
цитирай
26. staler - какво може да каже некои нормален ...
22.11.2012 21:06
какво може да каже некои нормален българин под тая статия и прилежащите и коментари освен--здравеите дегенерати.вие сте отговора на сакралния въпрос--защо аджеба българията има вредния навик на всеки 30-40/а понякога и по малко/години да се самозатрива?малките страни и народи оцеляват,развиват се и дори просперират само и единствено ако се управляват от нац.отговорни политици стъпили на национ.полит.доктрини.това в българия след освобождението практически не се е случвало.добре известно е че сакскобурготите нямат и капка българска кръв и до наши дни.добре известно е че бкп в всичките и метаморфози от миналото до наши дни се оглавява от марионетни дегенерати чиято единствена грижа е на кои да продадат,подчинят,харижат нац.интерес заради лични ползи.останалото е подробности от пеизажа.
цитирай
27. samvoin - Александър Цанков е масон и защи...
23.11.2012 05:32
Александър Цанков е масон и защитник на чифутите, респективно няма как да му се "поклоня до земи".
А дали е дошъл на власт с "честни и демократични избори", дето питат някои "другари" по - горе, ами то тва не е толкова важно, всички знаем как идва, ама по - важно е да напомним имената на съпревратаджиите му и позицията на вашия "кумир" - Гошо Тарабара - в първите дни на деветоюнския преврат. ;)
Има една интересна декларация.
После, нека сверим имената на превратаджиите - деветоюнци и деветосептемврийци. ;)
Там ще откриете много интересни - "случайно съвпадения".
Още по - интересно е и каква е съдбата на повечето бивши цанковисти след 9 септември 1944-а година, все пак попаднали в "хуманните" комунистически ръце на доминиращо "богоизбрания" АНТИ"народен съд" и колко от тях са екзекутирани или избити?
Аз се сещам само за един и то осъден на доживотен - починал в затвора и той е бащата на Стефан Вълков - генерал Вълков, един от малкото от тях и с някакви заслуги към страната, като български генерал и може би вършилия най - малко престъпления при Цанков...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: antikom
Категория: Политика
Прочетен: 1120241
Постинги: 202
Коментари: 1330
Гласове: 3330
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930