Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.07.2011 08:20 - Едиповият комплекс на редовия партиен член
Автор: antikom Категория: Политика   
Прочетен: 3307 Коментари: 5 Гласове:
12

Последна промяна: 15.07.2011 08:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
    image


    Едиповият комплекс е концепция в психоаналитичната теория, която се отнася до психо сексуалното развитие, при което детето без значение на пола разглежда родителят от същия на него пол като противник и конкурент за ексклузивната любов на родителя от другия пол. Името идва от Гръцката митология, конкретно мита за Едип, който несъзнателно убива баща си и се оженва за майка си.
   В българските партии изобилства от хора, които страдат. Страдат от това, че не им е обърнато внимание. Страдат от това, че любовта на председателя не е разпределена и достигнала до тях. Страдат, когато той не им казва какво да правят с живота си.
   Зигмунд Фройд разглежда успешната развръзка от Едиповия комплекс като ключ в развитието на половата роля и идентичност. Негативното развитие на комплекса може да причини неврози ихомосексуалност.
   В партийния живот неврозите водят до тежки политически кризи. Иначе разумни хора действат ирационално. Неврозата в българската ни реалност може да накара човек да престъпи възприети вярвания и принципи, но на всяка цена достигне до вниманието на партийния лидер. Борбата за любовта на лидера е ожесточена с компроматнивойни, интриги, а основния мотиватор е омразата към конкурента за вниманието на лидера.
 Естествено някои политически същества стигат до хомосексуалност. Тя се изразява в лицемерни актове със себеподобни и предателства. Тя замества любовта на лидера. Лицемерието замества ухажването, а предателството замества задоволяването.
    Още едно понятие, свързано с ролята на бащата, заслужава внимание – патернализъм. Патернализмът се свързва обикновено с поведение или политика, основана на йерархичнния модел напартиархалното семейство, при което главата на семейството /бащата, pater на Латински/ взима решенията от името на другите в семейството за тяхно добро, дори когато това противоречи с техните желания.
   Предполага се, че бащинската фигура е по-мъдра и действа в интерес на защитаваните лица. Терминът се използва за да се характеризират поведения или политически системи, които лишават индивидите от свобода и отговорност, аргументирайки се, че обслужват техния интерес, а всъщност следващите друг дневен ред.

                                       image

   Очевидно в българското общество патриархалния модел е широко застъпен в партиите. ДПС си има своя Доган, ГЕРБ си има Борисов, АТАКА си има Сидеров, а ДСБ си има Костов. Какво си има БСП и другите? Пост-патерналистичен ефект!   
   Тоталитарната държава лишаваше българите от свободата им. Държавният глава изземваше функцията на главата на патриархалното семейство. В името на народа хората бяха лишавани от права и свободи. Социалната инерция от патернализма доведе до ефект, който е описан изключително добре от Херман Хесе. Той нарича този ефект – бягство от свободата. Пост-тоталитарните общества инертно очакват бащата на нацията, спасителя, държавния глава, държавата да реши всеки един техен проблем. Това кастрира обществото от инициативност, отговорност и предприемачество. Това води до среда, която не може да роди граждани, разчитащи на себе си при решаване на собствената си съдба.
   Успешната развръзка на партийния Едипов комплекс е просто нещо за смели хора, а именно открито противопоставяне на лидера, а не лицемерния култ към личността му.

 
     
                                           Източник: http://ddiddo.wordpress.com



Гласувай:
12



1. haralanov - Интересен постинг...
15.07.2011 08:44
Питам се,какво ли е да се бориш за любовта на лидера си СерГей?
Що за типаж трябва да си?
Колкото и странно да е,същото важи и за ,,зяпналите" по бате си Бойко.
Разбирам да си жена и да се захласваш по мускулите му...Някак си,нормално е.
Но да си мъж...Има нещо нездраво и хомосексуално в цялата тая работа!
цитирай
2. hatanasov - Ето защо...
15.07.2011 19:46
през комунизма психоанализата беше забранена.
цитирай
3. alexs - 1-ва и 2-ра заповед от 10-те божи заповеди!!!
15.07.2011 21:02
Първа заповед
"Аз съм Йеова, твоят Бог, който те изведе от Египетската земя, из дома на робството. Да нямаш други богове освен Мене."

Втора заповед
"Не си прави кумир, или какво да било подобие на нещо, което е на небето горе, или което е на земята долу, или което е във водата под земята; да не им се кланяш нито да им служиш, защото Аз Господ, твоят Бог, съм Бог ревнив, Който въздавам беззаконието на бащите върху чадата до третото и четвъртото поколение на ония, които Ме мразят, а показвам милости към хиляда поколения на ония, които Ме обичат и пазят Моите заповеди."
цитирай
4. gantree - :))))
23.07.2011 15:52
Хахах, на Данаил Кънчев глупостите :)))
Само идиот може да събере на едно място Фройд, патернализма и "психо-сексуалното" развитие :)
цитирай
5. анонимен - Хахаха, само Ангел Станоев може да е ...
27.07.2011 00:29
Хахаха, само Ангел Станоев може да е толкова задръстен, праволинеен до олигофрения и самовлюбен!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: antikom
Категория: Политика
Прочетен: 1118535
Постинги: 202
Коментари: 1330
Гласове: 3330
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031