Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.07.2011 13:12 - Масови гробове и убийства през комунизма
Автор: antikom Категория: Политика   
Прочетен: 5942 Коментари: 18 Гласове:
12

Последна промяна: 06.07.2011 13:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

image


Всяка една война в човешката история винаги завършва с абсолютно един и същи резултат: гарвани - 1000 точки, хора - 0 точки.

                                                 Тери Пратчет   14 масови гроба на убити по времето на комунизма чакат да бъдат разкрити в България.
    С нелеката задача се е заел Йордан Маринов от казанлъшкия съюз "Истина", който разполага с подробна карта на местоположението им. Повечето гробове са от периода 1944-1954 г., когато са убити над 30 000 българи.
    До момента Маринов е разкопал 2 масови гроба. В края на септември предстои разкриването на трети - този на летците от 6-ти изтребителен полк, който се намира в околностите на село Васил Левски, Карловско. В него през 1945 г. са погребани 18 разстреляни военни от три елитни ескадрили. Все още не е решено дали тленните останки ще намерят вечен покой в карловското гробище, или ще бъдат оставени на мястото и ще бъдат обозначени с паметна плоча.
    "Избити са за два дни. Преди да умре, една баба от Карлово ми се изповяда. Разказа ми как са пищели, когато са ги засипвали с пръст. Молели са се да ги доубият, защото са виждали, че тъмнината идва. Било е страшно".
Съюз "Истина" е създаден през 1990 г. Днес в него членуват 38 души, които са провели 3860 антикомунистически мероприятия. Разкриването на масови гробове е само малка част от тях.
    "Целта ни е да извадим тленните останки и да ги препогребем по християнски. Единствено така духовете на неопетите смъртници могат да бъдат успокоени" разказва Йордан Маринов.
Той открива и разкопава първия масов гроб през 1992 г. В него са погребани 22-ма осъдени от Народния съд "врагове на народа", застреляни в началото на 1945 г. Главите им са откъснати с прави лопати, а в черепите имало забити пирони.
    "Много от жертвите са били доубити от Иван Дурмушев, циганин, когото МВР впоследствие прави капитан. Доживя до стари години, но умря като куче"1 спомня си 78-годишният фелдфебел Дамян Орлов, също член на съюз "Истина".
    През 1951 г. Дамян Орлов е свързочник в радиотелеграфски взвод, който осигурява връзка между военната жандармерия при операцията срещу горяни в Сливенския балкан. През есента на същата година на десетина километра от село Габарево, Казанлъшко, са убити 16 младежи-горяни. Момчетата на възраст между 16 и 25 г. били разстреляни от упор. За откриването на масовия им гроб помага и книгата на проф. Диню Шарланов "Горяните, кои са те?", която е написана въз основа на секретните архиви на МВР.
    "Станали са жертва на предателство. Убиецът Никола Христов е фелдфебел от въздушните войски. От ДС му дават задача да събере 16-тимата в черквата на Габарево. Уж за да ги обучава в конспирация срещу комунистите. После ги избиват. Убиецът не видя бял ден. Искаше да става големец при комунистите, но те го използваха и захвърлиха. Семейството му измря" спомня си 82-годишният Кръстьо Цветков. Архитект по професия, Цветков е един от хардлайнерите в съюз "Истина". През 1943 г. защитава военния завод "Арсенал" от американските летящи крепости с преградния огън от три леки противовъздушни оръдия. По същто време в Казанлъшкото военновъздушно поделение заедно с Цветков служи и убиецът на 16-те младежи-горяни Никола Христов.
    Христо Ганев, учител по история от село Александрово, е един от участниците в разкопаването на масовия гроб край Габарево. Освен, че познавал отлично местността, той имал и личен мотив да участва в акцията. Калеко му Петър Николов е един от 22-мата екзекутирани след присъда от Народния съд казанлъчани. Родното село на Христо Ганев е център на земеделската антиболшевишка съпротива в първите години на комунизма.
През 1946 г. край една от местните кории е убит земеделският лидер Антон Бонев Петков. В престъплението участват и две 16-годишни ученички-ремсистки, които избождат очите на земеделеца с клечки. По-късно те стават известни партийни секретарки.
    Близките на горяните, убити край село Габарево, знаели къде се намира лобното им място. Преди 89-а се страхували да го посещават. Все пак някои се престрашавали и ходели в усойната долчинка. И днес на едно от дърветата личат дупките от куршуми, скоито са разстреляни младежите.
    "Всички черепи имаха дупка от куршум в тила или слепоочието. Някои бяха разбити с приклади на пушка, други с кирка. Аз трябваше да отделям черепите, които имаха контролни изстрели. От някои гръдни кошове извадихме по цяла шепа олово", разказва 45-годишният Стефан Гюлев, който подреждал извадените кости.


         Класация на масовите палачи

    Съюз "Истина" издирва сведения за престъпленията на комунистите, въз основа на които е съставена класация на масовите убийци генерали и офицери комунисти.
    В нея сатрапите са групирани по брой на извършените убийства. 28-те души в класацията са разделени на три категории - с над 50, с над 20 и до 10 убийства.
    Съставянето на зловещата класация започва през 1994 г. с анкетата "Кой е най-големият комунистически убиец, кога и къде е вършил своите злодеяния и къде са сега неговите синове и дъщери".
Тогава СДС имало бюро за разследване на злодеянията на тоталитарния режим с 8 сътрудници. Йордан Миланов е бил един от тях и обработвал писмата, пристигащи от цялата страна.
    "Някои казанлъчани се страхуваха да дойдат лично и пускаха писмата и снимките на свои близки - убити или безследно изчезнали, под вратата. Така изработихме местната класация".

Първото място в Старозагорски окръг било заето от небезизвестния генерал-майор

    * Стойчо Неделчев - Чочоолу с партизанско име "Пантерата". Той е извършител на 161 групови или индивидуални убийства.

    * Христо Келчев - оперативен работник на ДС и посланик на България в Северна Корея до пенсионирането си. Келчев е покойник, но "има на сметката си" около 20 убийства.

     * Марко Марков от село Дъбово, дълги години е началник на ДС в Казанлък. Освен убийствата на 22-мата казанлъчани, той ръководи екзекуцията на сливенските горяни и лично участва в разстрела на една от групите. Йордан Маринов успял да изброи 100 негови убийства.

    * Петър Калайджиев е подбудител на 70 убийства. Преди 1944 г. бил сътрудник на царската полиция, след това на ДС. Той бил резидент на съветското военно разузнаване и на 9 септември лично изготвял списъците на осъдените на смърт. И до днес живее в Казанлък, но избягва да говори за миналото.
"На 93 години е, мина оттук точно преди 5 минути. Когато ни види, извръща глава встрани. Малко преди него мина синът на палача на Старозагорския затвор, който има 210 убийства. Баща му собственоръчно е обесил Никола Петков. После се похвалил, че "човекът умрял много бързо". Палачът увиснал на него, за да го довърши", разказва Йордан Маринов.
Петър Калайджиев е единия от тримата останали все още живи участници в класацията. Другите двама са:

    * Иван Войников, който понастоящем живее в село Крън.

    * Иван Цонев, който е родом от село Средногорово, Казанлъшко, но живее в София.Гласувай:
12
01. germantiger - ...
06.07.2011 15:18
Ще линкна постинга ти в няколко групи във вибокс7, впечатляваща "класация" на "асовете" човекоубийци и то не в бой, а в гавра!
цитирай
2. gotzageraskov - Когато бях малък
06.07.2011 16:54
Из Самоков обикаляше един луд, от когото всички се страхуваха, въпреки че той не забелязваше никого. Само крещеше: "Попе, пущи се, бе!". Доста години след това разбрах, че същият е убил над 160 души. Бутал ги е с прът от Черната скала край пътя от Самоков към Боровец. Един поп се е хванал за пръта и от там му останал спомена.
цитирай
3. zaw12929 - У нас има убити от 1878 г до днес не...
06.07.2011 18:44
У нас има убити от 1878 г до днес немалко българи и нямат милион..., дори 100 хиляди нямат но на Запад, когато "овцете изадоха хората" в Англия, Германия, Франция са унищожени над 100 милиона...
В САЩ са закарани африканци- от ловци на хора с кораби и за да хванат един негър и го третират , като животно са убивали 5 и са унищожили племена. Над 500 милиона са избити или направени афроамериканци
Местното население на Америка е сведено от над 210 на няколко милиона. Така се говори за комунистите убийци, за да се забрави за най масовите разбойници на земята... Затворете си глупавата сергия и не наливайте вода в чуждата воденица. Така черните неоснователно балканските народи. Българинът заслужава по добро месо в света. Тук се е зародила земната цивилизация. Гордейте се с нея, а не с гробове!!!!
Направете снимки, поканете богаташите да дойдат да видят красива България, която си търси място в туристическия бранш
Няма нужда да търсите гробове.
Ако имате добър кандидат, разкажете ни за добротата му, за програмата. Светът птиема диалога и разбирателството... сменете си вълхата на омразата, не е нужно, на умряло куче да се вади нож!
цитирай
4. crusader - Тогавашните "врагове на народа"
07.07.2011 00:02
в повечето случаи са били родолюбци, чиято единствена вина е била, че са били антикомунисти.
Питам: Защо сега не изправят до стената всички ония, които ограбиха и продължават да грабят българския народ, защо НИКОЙ СЕГА не ги нарече ВРАГОВЕ НА НАРОДА?
Нима хора като Доган, Р.Петков, Ст.Софиянски, В.Топлото, Мургина, Масларова, Ковачки, Красьо Черния и още много знайни и незнайни "народни синове и дъщери" - цялата олигархическо-политическа пасмина - не са врагове на народа?
Защо Райко Алексиев и Никола Петков да са врагове на народа, а гореспоменатите да не са?
цитирай
5. alexs - Най-големите престъпления комунистите
07.07.2011 21:22
извършиха след 10 ноември когато решиха да стават капиталисти!
Преход проведен от комунистическия елит и ДС.
Истински геноцид затова за 20г сме намалели по-вече милион1
обречени на глад мизерия болести .......
цитирай
6. hamstera - Един от тия да ми падне! Не знам ще ...
08.07.2011 12:35
Един от тия да ми падне! Не знам ще оживее ли в ръцете ми! И до днес никой от семейството ми не знае къде са костите на брата на моя баща! Тези нещастници не са хора! Не знаят какво е да погребеш близък в празен гроб! Ще ги кълна до края на дните си! Ако мога лично, ще ги изколя! Сега ни управляват децата им! А ние мълчим... Мълчим защото сме овце или мълчим, в чест на убитите...
цитирай
7. анонимен - Кардшаринг
05.09.2011 08:20
<a href=http://www.sat-infa.net/>Кардшаринг</a> (англ. take action sharing — карта и всесветный доступ, дословно — общий доступ к карте)— это метод, благодаря которому маломальски независимых ресиверов могут получить доступ к просмотру платных каналов спутникового телевидения, используя одну карту доступа.
<b>Технология</b>

Вдруг норма, смарт-карта установлена в DVB-плату, ресивер (приёмник) тож кард-ридер, которые подключены к Интернету. Это складка является сервером, к которому подключаются другие ресиверы (приёмники) для дешифровки сигнала со спутника, сиречь когда бы у них стояла своя карта доступа. В качестве необходимого технического условия использования кардшаринга, дозволительно отметить необходимость наличия постоянной связи после локальную козни либо Интернет. Для нормальной работы будет довольно канала в 64 кбит/сек., но соглашение должно водиться довольно стабильное. Идеальными являются технологии доступа FTTB, xDSL, ADSL тож выделенная графа, так чистый даже около использовании GPRS в часы пиковой загрузки силок возможны перебои

<b>Преимущества</b>

Даная технология позволяет сократить расходы для просмотр спутникового тв, вы можете лорнировать свои любимые каналы следовать символическую цену. Предположим часть нтв+ официально будит цениться боле 2000 рублей . А если приобрести у нас кардшаринг то стоимость пакета будит 5$ в месяц и при этом вы получаете не только нтв плюс также Триколор ,Радугу тв .Поверхность+ ,НТВ HD, Freex TV,ТРК Украина, Футбол . Следовать такую символическую цену вы получаете столько пакетов и это всё благодаря технологии Кардшаринг. Организовать просмотр таких пакетов якобы нтв+ ,Триколор, Радуга тв , CYFRA+ и многие другие , эти пакеты по технологии кардшаринга позволительно покупать у нас в билинге также позволительно посмотреть кардшаринг-прайс . Покупать кардшаринг дозволительно в билинге и при этом не прилагая больших усилий для оплаты всё можете исполнять из своего компьютера через садиться Интернет. Присутствие помощи шаринга вы сможете глядеть завсегда свои любимые каналы и теле передачи в цифровом качестве . Также большим преимуществом кардшаринга является его доступность для всех так чистый ценность покупки пакета у нас для кардшаринг севере дозволено говорить чисто символическая. Также у нас в билинге моментальная активация пакетов вдруг впоследствии покупки пакета.

Дилерская список

Мы рады предложить вам зарабатывать с нами пусть это не большие бумажка только для оплату интернета можно заработать и в тоже эра смотреть шаринг и подключать друзьям и знакомым . Это позволит вам получить скидку ,етот не колоссальный зазор останитса вам предполагать на оплату Интернета alias тратить просто на себя . В любом случае никому из нас лишние средства не помешают . Про дилерство дозволено уважать тут

Добро пожаловать к Нам у нас Вы сможете получить следующие услуги <a href=http://www.sat-infa.net/>подключить шаринг</a>
цитирай
8. анонимен - Как вы относитесь к стартапам?
26.09.2011 19:05
Не основания издревле нарвался для самовольно комичный сайт в оковы, на котором нашел кладезь интересного чтобы себя <a href=http://softmuzik.ru/>тексты песен</a>, <a href=http://softmuzik.ru/>видео-ролики</a>, <a href=http://softmuzik.ru/>софт</a>,
<a href=http://softmuzik.ru/>знаменитости</a>, <a href=http://softmuzik.ru/>ноты</a>, <a href=http://softmuzik.ru/>софт</a> и щас хочу поделиться с Вами этим интересным и классным порталом. Надеюсь и вы для нем найдете массу интересного и нового ради себя.

Модераторов искательство не доконать служба, написан человеком только, не СПАМ
цитирай
9. анонимен - Посуточная аренда квартир
08.10.2011 20:06
<a href=http://hata.nikolaev.ua/>квартиры посуточно в Николаеве</a>
В нашем каталоге содержится порядком десятков квартир в Николаеве. Вы можете выбрать такую квартиру, которая довольно максимально аналогичный Вашему вкусу и бюджету.
Однокомнатные квартиры ради сутки - аудитория люкс.
Элитные <a href=http://hata.nikolaev.ua/>квартиры посуточно в Николаеве</a> - чтобы тех, какой предпочитает максимальный комфорт. Это оптимальный разночтение дабы бизнессменов, которые приезжают в столицу решить деловые вопросы действительно наладить партнерские отношения. Снять <a href=http://hata.nikolaev.ua/>квартиры посуточно Николаев</a> намного удобнее, чем стаскивать гостиничный комната - ведь только в квартире Вы сможете чувствовать себя, недуманнонегаданно дома.
цитирай
10. анонимен - Блюда которые стоит попробывать!
15.01.2012 03:57
Вот уже приближаются новогодние праздники, и хотелось готовность вкушать сколько Вы планируете восставать ради новй год?
А беспричинно же хотел предложить принадлежащий запас и спросить который из этого лучше выбрать чтобы праздничного стола:
<a href=http://recepti.tv/salati/16332-sloyonyi-salat-podsolnuh-variant.html> салат подсолнух</a>
<a href=http://recepti.tv/bludo/bludo-iz-ptici/> блюда из курицы</a>
<a href=http://recepti.tv/bludo/9361-plov.html> плов</a>
<a href=http://recepti.tv/deserti/36495-tiramisu.html> тирамису рецепт</a>
<a href=http://recepti.tv/salati/14388-olive.html> оливье</a>
<a href=http://recepti.tv/bludo/8615-plov-s-kuricei.html>плов с курицей</a>

Что будет лучше по Вашему мнению????

И на последок хотел спросит на сколько эффективна <a href=http://recepti.tv/diets/43514-dieta-ksenii-borodinoy.html> диета ксении бородиной</a>???
цитирай
11. анонимен - Ремонт стиральных машин
17.01.2012 22:22
СРОЧНО Требуеться диспечер на телефон для приема заявок на сайт <a href=http://volgamaster.ru/>Ремонт стиральных машин</a> в Волгограде. Обращаться по указанным телефонам на сайте.
цитирай
12. анонимен - как Вы относитесь к такой пищи?
24.01.2012 23:04
Всегда хотелось узнать как Вы относитесь к таким блюдам как
<a href=http://recepti.tv/salati/>рецепты салатов с фото</a>, <a href=http://recepti.tv/vipechka/vipechka-blini-i-aladi/>блины рецепт с фото</a>, <a href=http://recepti.tv/zakyski/zakyski-myasnie/>рецепт мясных закусок</a>, <a href=http://recepti.tv/bludo/bludo-iz-ptici/>рецепт курицы</a>, <a href=http://recepti.tv/bludo/bludo-iz-pasta-lazania/>рецепт лазаньи</a> или же Вы предпочитаете что то другое совсем.
Мне важно Ваше мнение, для личного опроса, прошу всех ответить честно пожалуйста.
цитирай
13. анонимен - Равлкательный портал воеже всех
26.01.2012 05:54
Доброго времени суток!
Хочу представить воеже Ваше обозрение развлекательный портал <a href=http://xap.kz/>фильмы онлайн</a> и флеш игр.
Чтобы котором Вы сможете разобрать новинки кинопроката которые показываются во всех кинотиатрах различных странмира, такие точный <a href=http://xap.kz/onlinefilms/multik/1273-tachki-2-cars-2-2011-ts.html>Тачки 2 / Cars 2</a> иначе <a href=http://xap.kz/onlinefilms/fantastika/1075-lyudi-iks-pervyy-klass-x-men-first-class-2011.html>Люди Икс. Лучший зала / X-Men: Initiator Class</a> и многое другое!
Застращивание жаловать к нам ради портал Xap.Kz
цитирай
14. анонимен - Техника речи
29.01.2012 21:14
<a href=http://technics-speech.ru/>Программа техники речи</a>:

1. Гимнастика, вырабатывающая правильное дыхание.
2 Дыхательные упражнения, сопровождающиеся движениями.
3. Упражнения, вырабатывающие продолжительный речевой выдох.
4. Комплекс релаксационной гимнастики, помогающий при постановке голоса.
5. Как проработать речевые мышцы, нуждающиеся в тренировке (нижняя челюсть, язык, мягкое нёбо).
6. Работа над артикуляцией всех гласных и согласных звуков без которой невозможна правильная дикция.
7. Упражнения для постановки голоса, позволяющие настроить тембр и нужную высоту для <a href=http://technics-speech.ru/>техники речи</a>.
8. Овладеваем искусством речи, занимаясь упражнениями, которые позволят заполнять голосом тело и пространство.
9. Интонации, необходимые для <a href=http://technics-speech.ru/>логической речи</a>.
10. Выработка навыков, позволяющих конструктивно взаимодействовать с собеседником.
11. Обучение работе позирования перед видеокамерой.

Вск это можно найти на сайте <a href=http://technics-speech.ru/>technics-speech.ru</a>
цитирай
15. анонимен - Новости Кирова
30.01.2012 22:13
Самые новые и актуальные <a href=http://neokirov.ru>события кирова</a>
цитирай
16. анонимен - Класный пост!
01.02.2012 13:03
Спасибо большое, <a href=http://funky-s.ru>разработка сайтов</a> подчеркнул из него много нового.
цитирай
17. анонимен - Диеты для похудения
04.02.2012 07:19
Как же быть, если необходимо сбросить вес? Специалисты утверждают, что лучшая диета – это правильное питание и здоровый образ жизни, основанный на принципе <a href=http://recepti.tv/diets/43638-dieta-pri-pankreatite.html> диета при панкреатите</a>, <a href=http://recepti.tv/diets/43637-dieta-minus-60.html>диета минус 60</a>. Ведь быстрый результат, как правило, недолговечен, тогда как следование принципу «Есть, чтобы жить» - гарантия медленного, но верного движения к красивой фигуре и хорошему самочувствию. Выбор – за вами!
цитирай
18. анонимен - Анонс фильма Живая сталь / Real Steel (2011)
05.02.2012 22:40
<a href=http://newkino.su/semejnyj/4865-zhivaya-stal-real-steel-2011.html><IMG>http://newkino.su/uploads/posts/2011-10/1318078306_1315643769_zhivaya-stal.jpg</IMG></a>
Название: Живая сталь
Оригинальное название: Real Steel
Год выпуска: 2011
Страна: США
Режиссер: Шон Леви
Жанр: фантастика, боевик, драма
Продолжительность: -
В ролях: Хью Джекман, Эванджелин Лилли, Кевин Дюран, Хоуп Дэвис, Энтони Маки, Антуанетта Никпрелаж, Фил ЛаМарр, Ольга Фонда, Джеймс Ребхорн, Дэвид Алан Баш.

О фильме: События фильма развиваются в будущем времени, когда люди решили, что бокс как вид спорта должен быть отменён, потому - что это жестоко и негуманно наблюдать за тем, как люди на потеху публике бьют и калечат друг - друга. Ведь ни для кого не секрет, что многие бывшие боксёры, профессионально занимавшиеся этим видом спорта, становятся пожизненными инвалидами. Но, как известно, людям подавай зрелищ - такова природа человека, и был найден компромисс. Людей в этом жестоком виде спорта заменили 2000 - фунтовые роботы, что управляются людьми. Таким образом, было удовлетворено желание людей смотреть и наслаждаться жестокими поединками - и люди - спортсмены не страдали от увечий и травм. Все довольны. Один бывший боксёр - профессионал решил продолжать свою карьеру, но уже в качестве промоутера в Робобоксе. Он занялся поиском подходящего робота. И чутьё не подвело промоутера, когда он остановил свой выбор на выбракованном роботе, но на деле оказавшимся талантливым робобоксером. Далее герой фильма встречает своего сына, 16 - летнего подростка. И отец с сыном пытаются наладить взаимоотношения, а способный робот - боксёр упорно и целеустремлённо пробивается наверх, к вершине боксёрской славы. <a href=http://newkino.su/semejnyj/4865-zhivaya-stal-real-steel-2011.html>живая сталь смотреть онлайн </a>. Приятного просмотра!

Премьера (мир): 6 октября 2011
Премьера (РФ): 7 октября 2011, «WDSSPR»
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: antikom
Категория: Политика
Прочетен: 894729
Постинги: 202
Коментари: 1329
Гласове: 3327
Календар
«  Август, 2020  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31