Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.12.2010 18:24 - В момента преразпределят отново България!
Автор: antikom Категория: Политика   
Прочетен: 5929 Коментари: 11 Гласове:
20

Последна промяна: 09.12.2010 08:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

image

 

 

image

 

     Играта на кукловодите се обърка през последните дни, тъй като повечето знакови фигури решиха да продължат самостоятелно или поне да запазят статуквото си в страната. На пръв поглед незначителни събития, които дори изглеждат и несвързани, дават една обща картина, която никак не е розова.
     На 2 декември, на Четвъртия международен медиен форум за Югоизточна Европа - "Достъп до информация - източници за разследващата журналистика", състоял се в Будапеща, бяха изнесени данни, както за действията на т. нар. братя Галеви, така и информация за Цветелина Бориславова и връзките й със заводите „Актавис”. По думите на адвокат Антон Сираков, в дупнишкия клон на компанията все още се произвеждат амфетамини, за чието разпределиние, отговаряли Галеви. Оттам и връзката им с премиера...
     На същата пресконференция двама пострадали от атаките на дупнишките бизнесмени, споделиха страха си от бившите барети, припомняйки техни минали действия. Това са журналиската от в. „Струма” Лидия Павлова и таксиметровият бос Пламен Миланов. И двамата са на мнение, че ги грози сериозна опасност в момента на пълното оневенияване на бившите барети, но ответният удар бе дори по-бърз.  
     Информацията за шокиращата пресконференция излязоха в „Медиапул” на 3 декември.

       На 6 декемри в Дупница е подпалено такси и таксиметровият шофьор веднага обвинява Пламен Миланов за случилото се.
     Това е само никому неинтересната информация, касаеща единствено компроментирания, в много отношения първи свидетел срещу бизнесмените – Миланов. Но ден по-късно друга новина, за която се твърди, че е подготвяна отдавна, излезе като водеща.
     Цветелина Бориславова се раздели с акциите си от СиБанк, в полза на белгийската група КВС, която вече освен, че държи мажоритарен дял в банката, ще има пълен контрол над нея.
     На пръв поглед двете неща нямат връзка, но ако приемем, че информацията на Сираков е вярна, то може да се направи извода, че всяка една от страните, занимаваща се със синтетична дрога, е решила по някакъв начин да си разчисти пътя.
     От една страна Галеви, които трябва да кротуват в момента и затова използват друг, се опитват да премахнат един от най-важните свидетели срещу тях, като той бъде подведен под отговорност за палеж. Така успяват хем да се отърват от Миланов без да се месят пряко, хем да изплашат останалите, които виждат, че ситуацията в Дупница е непроменена от 1994 г. А и да докажат на висшестоящите си партньори, че не могат да бъдат пренебрегвани толкова лесно.
       От друга страна – Бориславова си продава акциите в най-напрегнатия за ГЕРБ момент и остава извън всички схеми. „Не смея да кажа точно на кого е това предприятие, защото беше купено от "Актавис”, а в "Актавис има много голямо влияние една небезизвестна дама, която макар и да не е обвързана с брак с премиера на България, все пак е негова другарка в живота - Цветелина Бориславова. Знаете, че Тор Бьорголфсон държеше "Актавис" и Цветелина Бориславова беше една от приближените му, от нея той купи акциите в “СИБанк”, казва по време на пресконференцията още адвокат Сираков.
     И като се знае, че в България всяко чудо е за три дни, след седмица никой няма и да помни какво точно се е случило.  Въпреки чудовищното обвинение, макар и не директно, че премиерът на страната може пряко да е замесен с разпространението на синтетична дрога.
      И ако само за момент си представим, че това е вярно, дали не се опитва да се отърве от неблагонадежните си вече партньори, с придошлата му мощ покрай създаването на нови дружества, свързани с газта, идваща от Русия. Не говоря само за дупнишките партньори, а и за кукловодите, свикнали да ръководят мероприятията изкъсо.
     Не е ли техен бърз ответен удар новината, че БСП дава Цветанов на прокурор за използване и разсекретяване на СРС. Както и жалното опяване на Първанов, че случващото се през последните седмици е само върхът на айсберга.
     Къде е в цялата тази схема Алексей Петров. В посредните скандали името му не е замесено. А от година насам беше винаги в новините.
     Страшно е не преразпределянето на наркопазара. Страшно е преразпределянето на страната ни като цяло. И съвсем скоро ще разберем кой ще го отвее вятърът, кой е прекалил в претенциите си и кой се е полакомил за повече пари.
     Всички дотук изброени, доказаха в различни моменти, че парите са основната им движеща сила, а скруполите са недопустими в тази игра. Така че интересното предстои. И разкритията ще са шокиращи, защото залогът е огромен – България, земя като една човешка длан.

 
 
 
image
imageimageimage


Тагове:   българия,   Отново,   момента,


Гласувай:
20



1. анонимен - То ако е така-да хващаме гората!
08.12.2010 18:28
Ножът е наточен и е интересно,чия глава ще хвръкне!?
Готов съм да се обзаложа,че има и по-бързи от Бойко!
Ебахти и държавата!
цитирай
2. анонимен - ебахти и бойкото и цвтелината, тука ...
08.12.2010 19:19
ебахти и бойкото и цвтелината, тука наистина стана смрад след като тези криминални селяндури взеха властта
цитирай
3. dolsineq - "Aктавис България – част от ...
08.12.2010 20:05
"Aктавис България – част от Групата Актавис

Актавис България е част от Групата Актавис - международна генерична компания, специализирана в разработката, производството и продажбата на висококачествени генерични медикаменти." http://www.actavis.bg/bg/about/default.htm
...............................
Ибало си мамата, антикоме. Цветето и Бойко са направо за разстрел...

цитирай
4. miralyub - това за амфетамините и пазарите, и ...
08.12.2010 20:06
това за амфетамините и пазарите, и държавната власт, го разказаха и при Карбовски в събота... в притча 1 към 1 как се случват нещата в държавата...
цитирай
5. antikom - http://dolsineq.blog.bg/biznes/2010/12/08/koia-e-firma-aktavis-i-s-kogo-e-svyrzana.647712
09.12.2010 17:22
“В района на Дупница, нелегално, в цех на "Актавис", се произвежда синтетична дрога", изстреля ген. Атанас Атанасов. Исландецът в тясна връзка с Цветелина Бориславова, купува СИБанк. Тор Бьорголфсон е свързан и със скандалната сделка за БТК, в която ключова роля отново играе СИБанк, а Бориславова става почетен консул на Исландия в България.



“В района на Дупница, нелегално, в цех на "Актавис", се произвежда синтетична дрога", изстреля ген. Атанас Атанасов. По негови сведения, парите от продажбата на дрогата пълнели червената партийна каса.
"Сега се събираме, за да обсъдим въпроса. Предпочитаме засега да не коментираме, по късно ще излезем с позиция", отговориха на предизвикателството от отдел “Връзки с обществеността” на "Актавис" в Дупница.

Коя е фирма “Актавис” и с кого е свързана?



През 2000 година “Актавис Груп” става собственик и управлява у нас три завода за готови лекарства в градовете Дупница, Троян и Разград.
”Актавис груп” се смята за една от най-големите фармацевтични компании в света и най-мощната в България.

Председател на Борда на директорите на “Акавис груп” една твърде любопитна фигура - исландският милиардер Тор Бьорголфсон.
Тор Бьорголфсон е 18-годишен, когато полицаи отвеждат баща му на разпит, извеждайки го от дома му. Когато до 20 часа вечерта той не се прибира у дома, Тор включва телевизора, за да научи от новините, че неговият баща и още неколцина шефове от Hafskip - втората по големина в Исландия корабна компания, са задържани. Те са обвинени за 450 нарушения на закона - от злоупотреби до измами. Малката държава Исландия е разтересана от нечуван скандал.

Много по-късно Тор Бьорголфсон стига до Русия, САЩ и България и се връща триумфално в родната Исландия, където установява контрол върху най-старата банка и назначава баща си за неин шеф.
38-годишният мъж се превръща в първият милиардер на Исландия с нетно състояние, оценено от "Форбс" на 1.4 млрд. долара. Притежава дялове в 4 от 10-те най-големи публични компании в Исландия, във фармацевтични компании в България, Сърбия, Турция, САЩ, Чехия и Полша, в телекоми и интернет-компании в България, Чехия, Финландия, Гърция.



Как влиза Тор Бьорголфсон във фармацевтичния бизнес у нас

Според сп. “Форбс” Дойчебанк кани Тор да инвестира в малка българска фармацевтична компания, тъй като българската компания "Балканфарма" се нуждаела от пари в брой, за да придобие в предстоящата приватизация три завода за генерични лекарства. Тор Бьорголфсон събира 5.3 млн. долара в партньорство с "Фармако" и баща си. Година по-късно той помага за сливането на "Балканфарма" и "Фармако", оглавява новата компания и увеличава семейния дял в нея.
През 1999 година "Балканфарма" е ръководена от Георг Цветански и Петър Терзиев, наричани "червените зетьове" заради тъстовете си Петър Дюлгеров и Георги Атанасов. Тя е изкупена от Дойчебанк преди приватизацията на трите завода. Терзиев остава изпълнителен директор на "Балканфарма" до 2001 година, когато я напуска и се появява като консултант на спечелилия кандидат за "Ален мак". Цветански пък напуска през 2002 година.
По-късно "Балканфарма" под новото си име "Актавис", контролира изцяло заводите в Дупница и в Троян и работи с "Биовет" в Разград. "Актавис" купува и един от най-мощните дистрибутори на лекарства "Хигия".



Исландецът в тясна връзка с Цветелина Бориславова, купува СИБанк.



Тор Бьорголфсон купува и 34% от СИБанк. Сделката се случва непосредствено преди исландецът да обяви, че се е споразумял да изкупи изцяло частния собственик на БТК "Вива венчърс", с което ще придобие и третия мобилен оператор в България - "Вивател".
Целият този бизнес щурм на българска територия на Тор Бьорголфсон се случва по времето на управлението на НДСВ и тогавашният премиер Симеон Сакскобурготски. Тогава го свързват с лобито на юпитата и със съветника на царя Спас Русев.

По това време Бойко Борисов е главен секретар на МВР, а приятелката му Цветелина Бориславова държи в ръцете си наследената от Славчо Христов СИБанк. Според тогавашни медийни разследвания, именно Борислалова е помогнала на Тор Бьорголфсон да купи БТК с комесаторки.



Вестник “Гардиън” излиза с публикация, че Тор Бьорголфсон е свързан с руската мафия.

Според статия на британския в. “Гардиън” на Йън Грифитс, носител на британската медийна награда за бизнес журналист от юни 2005 г. изборът на Санкт Петербург, който е смятан за столица на руската мафия, за старт на бизнеса на исландеца никак не е случаен. Изданието директно уличава Бьорголфсон във връзки с руската мафия, чиито пари исландецът инвестира из цяла Европа. “Гардиън” изнася и една друга изключително любопитна подробност - че изборът на бизнес – пивопроизводството, също не е случаен. До появата на Бьорголфсон в този сектор се вихри истинска гангстерска война. И докато компанията на исландеца се развива най-успешно, двама от конкурентите му са разстреляни, а пивоварната на трети е изгорена до основи.
В началото на 2005 година държавата пуска 35% от акциите на БТК на фондовата борса. 25% от тях моментално са изкупени от ...СИБанк. Тогава от банката лаконично отговарят, че акциите са изкупени за “техен клиент”.

Битката за придобиването на по-голям процент е на живот и смърт по време на търга. Тогава в пресата изтича информация, че неслучайно брокерът на СИБанк влиза в сайта на борсата още в 3,20 ч сутринта. По това време никой не знае, че този човек се казва Тор Бьорголфсон, нито пък е чувал за инвестиционния му фонд "Новатор".



“Сделката за БТК е престъпна”, пише германският в. "Велт ам Зонтаг".



Купуването на 65% от Българската телекомуникационна компания (БТК) от исландския милиардер Тор Бьорголфсон се тълкува като поредната бримка от мрежата на организираната престъпност, обяснява изданието. В статията е цитиран германец, живеещ в България, който казва, че Бьорголфсон е един помагач на руската мафия.

Вестник “Стандарт” пише по това време, че БТК ще стане офшорка. “Собствениците й от "Вива Венчърс" се сливат с едноименно дружество, регистрирано в Кипър. Това стана ясно преди два дни от разрешение на Комисията за защита на конкуренцията. Тя одобри концентрацията, както и преминаването на "Вива" в ръцете на исландеца Тор Бьорголфсон. Сделката се извършва чрез фонда му "Новатор", който също е офшорка - регистриран на Британските Вирджински острови”, разкрива вестника.

По онова време НДСВ се гордеят изключително със сделката за БТК.

За купувач бе обявена “Вива Венчърс” – Виена. Продавачите се заинатиха, че дребното австрийско дружество може да се брои за стратегически инвеститор - понеже е 100 % собственост на “Адвент Интернешънъл” – богат, известен и уважаван инвестиционен фонд. От “Адвент” също декларираха, че са едноличен притежател на “Вива”. И понеже “Вива” бе обвинена, че “троянски кон” в сделката, зад която се крият офшорки, при подписването през 2004 година царското правителство се похвали, че са заковали две важни забрани - за три години напред “Вива Венчърс” да не сменя собствеността си и да не продава акциите си в телекома.

Това обаче се оказва пълна лъжа.

Оказва се, че във “Вива” все пак има и други освен “Адвент”. И наяве лъсва, че най-големият пай от БТК ще вземе исландския милиардер Тор Бьорголфсон.



В хърватския вестник “Вечерни лист” се появява заглавие: “Съдружник на Цветелина Бориславова е слуга на мафията”.



В статията пише, че “Актавис”, исландската фармацевтична фирма, която е обявила намерението си да поеме хърватската фармацевтична компания Плива, е свързвана от световните медии през последните години с руската мафия. “Твърди се, че такива връзки има председателят на надзорния съвет на Актавис Бьорголфур Тор Бьорголфсон - най-богатият исландец, който според Форбс притежава 2,2 милиарда долара. Той е съдружник на приятелката на софийския кмет Цветелина Бориславова в "СИБанк". За подобни бизнес-подземни връзки на исландеца писа още през 2002 г. и списанието "Еуромъни", пише още вестника.

На практика исландецът купува от Симеон Сакскобурготски БТК за 330 милиона евро и я препродава за около два милиарда лева.

Сделката за БТК е подписана от тогавашния директора на Агенцията по приватизация Илия Василев. По-късно той е уволнен от Лидия Шулева. Но не заради сделката, а защото пуснал на борсата топлофикации, купени от Христо Ковачки. На същият Христо Ковачки Бойко Борисов пък продава общински имоти на смешната цена от 297 лева на квадратен метър. Не е за изпускане факта и, че именно



Цветелина Бориславова става почетен посланик на Исландия в България.

Днес, ген. Атанас Атанасов хвърля новата бомба, че във фармацевтичната фабрика на исландеца Тор Бьорголфсон в Дупница, извън работно време се произвеждала синтетична дрога. С тези пари се пълнели червените партийни каси. На въпрос на dnes.bg, а как се издържа НДСВ, Атанасов оттоваря така: “Като му дойде времето”.

Очевидно обаче около “Актавис” и червени, и жълти и гербаджии са навързани като свински черва.



Веселина Томова
http://www.afera.bg/index.php?option=com_content&task=view&id=811&Itemid=9



цитирай
6. анонимен - О
09.12.2010 17:41
Ооо, тъкмо се чудех на кого е последия налограмотен анализ, той бил на Томова. Още имало хора да й вярват значи...
цитирай
7. lado - Ооо, тъкмо се чудех на кого е посл...
09.12.2010 18:11
анонимен написа:
Ооо, тъкмо се чудех на кого е последия налограмотен анализ, той бил на Томова. Още имало хора да й вярват значи...

Ооо, не е на Томова. Посочени са други източници -“Гардиън” ,"Велт ам Зонтаг", ..... . Анализа не е неин. Тя само посочва факти, цитирани къде ли не в авторитетни издания. От анализ няма нужда - нещата са ясни без него.
цитирай
8. анонимен - ГРАМАТИКА
09.12.2010 19:12
Неграмотни идиоти, пред "че" НЕ ВИНАГИ се пише запетайка, както сте чули от някъде и с което се изчерпват всичките ви познания ви по български правопис!
цитирай
9. анонимен - ООН
10.12.2010 04:36
В ОФИЦИАЛЕН ДОКЛАД НА ООН м.МАЙ 2009 СЕ ПОСОЧВА ЧЕ В БГ ГОДИШНО СЕ ПРОИЗВЕЖДАТ 60 ТОНА АМФЕТАМИНИ.НИКОЙ ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА СТАНИШЕВ ИЛИ ОТ ОПОЗИЦИЯТА И ГЕРБ НЕ РЕАГИРА.ВСЕ ЕДНО ЧЕ ТАКЪВ ДОКЛАД НЕ СЪЩЕСТВУВА,ВЪПРЕКИ ЧЕ ТЕЛЕВИЗИИТЕ ГО ЦИТИРАХА ПОДРОБНО.Т.Е.ВСИЧКИ СА МАСКАРИ И ВСИЧКИ СА В КЮПА.
цитирай
10. анонимен - Поредния драскач с личнвостово ...
10.12.2010 09:20
Поредния драскач с личнвостово разстройство.Параноята гони много хора в тази държава-всеки е жаден за изява на каквато и да е цена1Жалко ,че има кой да им вярва.
цитирай
11. dolsineq - Поредния драскач с личнвостово ...
12.12.2010 15:15
анонимен написа:
Поредния драскач с личнвостово разстройство.Параноята гони много хора в тази държава-всеки е жаден за изява на каквато и да е цена1Жалко ,че има кой да им вярва.

..................................
Включително и теб те гони параноята, щом от страх си криеш името...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: antikom
Категория: Политика
Прочетен: 1120848
Постинги: 202
Коментари: 1330
Гласове: 3330
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930