Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.09.2010 18:30 - Като станеш и забий два шамара. Все ще има защо.
Автор: antikom Категория: Политика   
Прочетен: 1530 Коментари: 2 Гласове:
11

Последна промяна: 17.09.2010 12:50


"Като се прибереш, пак и забий два шамара. Все е имало защо."
Това е приказка, която ще чуеш от всеки мъжкар, на 3 - 4 ракии.
Много е валидно и за псувните по отношение на
Програмата Ран - Ът. Псуват я за всичко, а не е прочетена.
След прочита и, кажете къде грешат те и кой я изпълни частично и само в свой интерес.


Програмата "Ран - Ът" на български.
Твърде е обемиста, за да бъде качена тук. Даваме линк към нея и сме готови да дискутираме.

Към програмата

http://www.omda.bg/bulg/Ran/ran_new/index.html



Гласувай:
11



1. анонимен - "Съществува обаче
18.09.2010 00:48
голяма вероятност зле платените лекари и сестри да предпочетат да напуснат. Ако се окаже, че системата е застрашена от "изтичане на мозъци" или ако все повече лекари предпочетат частната практика (което те ще имат възможност да направят въпреки писаните закони), тогава трябва да приложите следното ограничено, прагматично, но ефективно решение:
• въведете минимални такси за всички здравни услуги за хората над социалния минимум,
• въведете пазарни такси за определени процедури,
• увеличете заплатите на лекарите, колкото и да струва това, за да ги задържите в системата.
Малките такси осезаемо ще намалят безотговорното използуване на медицинските услуги, без значително да ограничат достъпът до тях. Същото се отнася и до пазарните такси за определени процедури, като това не изключва оказването на помощ при критични случаи. Голямо увеличение на заплатите на лекарите е възможно при сравнително ниски разходи (в системата работят само около 28 000 души), доколкото това увеличение се възприема като изолиран пример за заплащане при критични случаи.”

Потърсете подобни препоръки за инженери, учители, шофьори и т.н., а като не намерите такива, си задайте въпроса „Защо все пак лекарите са привилегировани. С какво са заслужили такова специално внимание?
Очаквам мнения!
цитирай
2. анонимен - За 1. анонимен - "Съществува обаче
18.09.2010 10:31
Моето мнение е следното. Програмата "Ран-Ът" и препоръчаните мерки са за едно хомогенно общество с взаимна зависимост между икономика, законодателство и пазар. Какво е нашето общество. То е разделено на зони, монополизирани сектори, законодателство, подкрепящо монополни и картелни споразумения и контролни органи, зависими от политическа и пазарна конюнктура. Това е видно от всички гледни точки.
Сега, за лекарите. На върха на общественото внимание са, защото здравеопазването е елемент от националната ни сигурност и населението е силно зависимо от него. Самата систма е много удобна за крадене, защото се базира на субективно мнение и нарушенията са трудно доказуеми. Самата лекарска гилдия е против реформи, защото ще се наруши едно статукво за финансиране, което се базира на "дай ми пари, че ми трябват, но не питай за какво ги харча". По тази причина лекарската гилдия не се освобождава от некомпетентните свои членове. Няма интерес от това.Примерно - пациент умира поради грешна диагноза, някъде по веригата. Звеното, което констатира грешната диагноза, не докладва за това на вътрешен контролен орган. Контролът се осъществява от медии и съдебна система, само ако пострадалите се развикат.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: antikom
Категория: Политика
Прочетен: 1117555
Постинги: 202
Коментари: 1330
Гласове: 3330
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031