Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.09.2010 09:58 - Честит ви 9 Септември - Те се облажиха в името на народа
Автор: antikom Категория: Политика   
Прочетен: 29085 Коментари: 46 Гласове:
27

Последна промяна: 09.09.2010 18:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image


            ЧЕРВЕНИЯТ "ЕЛИТ" ОКУПИРА НАЙ-СКЪПАТА УЛИЦА В СОФИЯ

     Сградата на “Велико Търново” 10 преди да бъде разрушена през 1975 г., за се вдигнат покои за номенклатурата. Тук е откърмен Сергей Станишев.

             ТАЙНИТЕ НА "ВЕЛИКИТЕ"

     Легендарната "Велико Търново" е откърмила Сергей Станишев, Георги Атанасов, Петър Младенов, Христо Ботев и други

     За най-скъпата улица в София, на която квадратен метър жилищна площ се оценява на 1200 евро, а един апартамент със 120 квадрата върви около 200 хиляда долара, вълна от читатели задръсти редакционните ни телефони със спомени за това, как червената номенклатура е приватизирала улица "Велико Търново".
Буржоазните отломки, живели на тази улица, казвала се преди това "Георгиу Деж", били изтикани по крайните квартали с милиционерска помощ. Теренът, на който са построени техните къщи, бил харесан още от 1956 г. за "жилищен блок на УБО за специални нужди".
     В края на лятото през 1975 г. семействата, владеещи четирите къщи - № 8, 10, 12, 14, получили заповед за отчуждаване на имотите. Още преди да се изнесат живущите, започнали да идват номенклатурчици да прибират керемиди и дограма. Оказало се, че още преди да бъдат съборени къщите, те били разпродадени от УБО-то за строителни материали.

     Така там например се нанесли червените барони от фамилиите Лилови и Младенови от Видинско...

А в началото на века този квартал бил краят на София. Тук са били турски гробища, потънали в пущинаци.

Най-големият парадокс е, че в червената "дантелена" кооперация на Велико Търново № 8-14, която е откърмила двама министър-председатели - Сергей Станишев и Георги Атанасов, и един президент - Петър Младенов, преди 9 септември е живял бившият министър-председател Андрей Тошев. Той обаче е бил изселен през 1975 г. в провинцията, за да не разваля духа на строящите ВИП- кооперацията. Конкретно става дума за "Велико Търново" №10. На №12 пък е живял Константин Босилков, сподвижник на Христо Данов, както и синът му, кавалеристът генерал Любомир Босилков. Той бил женен за Елена Маркова, първата българска архитектка, завършила в Берлин. След 1975 г. фамилията е "заточена " в столичния квартал "Дружба".

     Комунистите платили на законните собственици за 100 квадрата застроена площ и двор от 500 квадрата по... 5000 лева. Днес за толкова пари човек не може да си купи там и тоалетна.

     Първата къща отляво на "Велико Търново", като се влезе от "Сан Стефано", на № 1 (в която сега живеят Любомир Левчев, Георги Йорданов, сем. Топенчарови и наследници на Андрей Луканов и Пенчо Кубадински), била на генерал Марков, бивш адютант на цар Фердинанд. Къщата била масивна, мраморна, с голяма градина, с красива дървена ламперия и гипсови тавани. Керемидите й били марсилски. Една от дъщерите на генерал Марков била женена за италианския граф Монтие Форте, който всяка вечер, когато го спохождала музата, свирел Апасионата на Бетховен. В тази къща на №1 живяла и другата щерка на генерал Марков - Надя, която била женена за сина на генерал Кирил Ботев, брат на Христо Ботев.

     На следващия номер е живял генерал Ценов, а по-нататък се бил заселил най-богатият евреин в София - Розенбаум. Той имал най-луксозния магазин за платове и дрехи в София. По-късно в къщата на евреина се нанесло и Гестапо. А в същата къща след 9 септември живял дълго време и Георги Димитров.

     От отсрещната страна пък се бил установил италианецът Венучи, директор на тогавашната банка "Комерчиале италиана." А до него и видният български учен Пенчо Райков, основоположник на органичната химия у нас.
На номер 12 на улица "Велико Търново" е живял запасният генерал Димитър Кацаров. А къщата на бившия министър-председател Андрей Тошев, която е била на № 10 (в която е откърмен настоящият министър-председател Сергей Станишев), била двуетажна. Парцелът за строежа бил купен през 1905 г. по 2 лева квадратния метър. Именно там на ъгъла на "Велико Търново" с улица "Васил Априлов" един богат евреин - Глюкман, построил през 1923 г. луксозна къща. Като напуснал България, евреинът я продал на генерал Николаев, когото наричали патриарха на българската армия.  Именно къщата на евреина Глюкман днес вече е най-скъпо продаденият софийски имот. Домът е бил продаден съвсем скоро на третия в света нефтен концерн - "ЛУКойл". Клюкари твърдят, че сделката била на приблизителна стойност 10 милиона долара. По ирония на съдбата някои от собствениците на акции на "ЛУКойл" днес са американски евреи.
     До нея е резиденцията на американския посланик, строена от архитект Иван Данчов, герой на социалистическия труд. В съседство пък е живял дядото на "щуреца" Кирил Маричков - архитект Кирил Маричков, който също е изселен от "Велико Търново" след 9 септември и е заточен на съседната улица "Марин Дринов".

         КОЙ ЖИВЕЕ В КЪЩАТА НА ЛЮДМИЛА    ЖИВКОВА НА "САН СТЕФАНО"!?

     Старата къща на "Сан Стефано" № 12-14 е отчуждена след 9 септември и обявена за паметник на културата през 1979 г. Но скоро УБО "изменя регулацията" и това апетитно парче става тортичка за "специални нужди" на Държавния съвет...

     Тази къща, придобила печалната слава като къща на Людмила, съвсем не е на Людмила.

В нея Евгения Живкова има само един мансарден апартамент, а останалите собственици са Боряна Пунчева Кубадинска, Йордан Йотов и Славка Кирова, Тодор Илиев Божинов и щерката на експрезидента Петър Младенов - Татяна.

         КОЙ ЗА КОЛКО СЕ УРЕДИЛ ДА ЖИВЕЕ НА "НАЙ-ЧЕРВЕНАТА" УЛИЦА

     След като законните собственици са изгонени от полицията от четирите къщи на "Велико Търново" - № 8, 10, 12, 14, е изградена червената ВИП-кооперация, в която се нанася червеният елит.

   -  На 25 март 1982 г. апартамент-мезонет с 264 кв. метра за 80 569 лева и два гаража - 43 квадратни метра, за 10 хиляди лева стават собственост на Анна и Александър Лилови.

   - На 7 юли 1982 г. Лъчезар Георгиев Филипов купува 169 квадратни метра за 53 776 лева и гараж за 5000 лева.

   -  На 8 юли 1982 г. Димитър Стоянов закупува апартамент от 169 кв. метра за 53 511 лв. и гараж за 4590 лева.

   - По-малките апартаменти от 118 квадратни метра купува тогавашният шеф на Народното събрание Станко Тодоров. 132 кв. метра, собственост на сина на генерал Семерджиев - Емил, са придобити от него след замяна на вила в "Бояна".

    - Там живее близката до Тодор Живков Дража Вълчева (164 кв. метра).

    -  Светла и Румен Сербезови имат 169 кв. метра.

    -  Чудомир Александров - 164 кв. метра.

    -  Веселина Тодорова Малеева - 169 кв. метра.

    -  Андрей Славчев Трънски (син на генерал Славчо Трънски) - 169 кв. метра.

    -  Петър Дюлгеров- 169 кв. метра.

    -  Бащата на Сергей Станишев - Димитър Яков Станишев - 169 кв. метра.

    -  Елена Лагадинова - 169 кв. метра.

    -  Експрезидентът Петър Младенов - 146 квадратни метра.

    -  Продан Стоянов, Васил Пеков Таков - 164 кв. метра.

Десет месеца след 10 ноември 1989 г. е купен апартамент от Рая и Янчо Такови, в който те и без това си живеят - 169 квадратни метра, състоящ се от 3 стаи, дневна, кухня, столова и сервизни помещения - за 58 767 лева. Ако днес умножим всеки квадратен метър по 1200 евро на квадратен метър, ще получим истинската стойност на имота.

    -  На 15 декември 1974 г. Надежда и Георги Бокови (тогава родителят на Филип Боков - съветник днес на Георги Първанов, е главен редактор на в. "Работническо дело") купуват 213 кв. метра апартамент за 49 855 лв. и гараж за 3798 лева.

    -  На 22 февруари Георги Йорданов (тогава той е първи секретар на ГК на БКП) купува апартамент от 213 кв. метра за 54,182 лева и гараж за 3554 лева.

    -  На 11 февруари апартамент от 99 квадрата за 24 037 лева купуват Владимир Топенчаров (тогава посланик във Франция).

    -  После на "Велико Търново" се нанасят и Пенчо Кубадински, Любо Левчев и Дора Бонева, Атанас Семерджиев... Последният закупен апартамент там е на Емилия Александрова Атанасова - Луканова- 99 квадратни метра срещу 31 048 лева.

         ЗА ЦОЛА ДРАГОЙЧЕВА И ИВАН /БАТЕТО/ СЛАВКОВ - ДРУГ ТЕРЕН ЗА СПЕЦИАЛНИ НУЖДИ

     С протокол от 10 юни 1974 г. №10 А на бившата улица "Толбухин" е определен за специални нужди на УБО. Собствениците са изселени на 15 километра от родния си дом в квартал "Младост" и в домовете им са настанени най-близките на Тодор Живков от червената номенклатура.

     Първа там свива гнездо Цола Драгойчева - най-близката партизанска съратничка на Тато, забременяла в затвора със сина си Чавдар. Сетне Чавдар продава половината от апартамента си на емигранта в Щатите Августин Пейчинов.

     За да получи 244 квадратни метра на "Толбухин" за 73 522 лв. и гараж за 5000 лева, тя заменя "малък апартамент" от 129 кв. метра в ж.к. "Ленин"!?

Тук е живял и Васил Цанов (бивш министър на транспорта от времето на Живков) в апартамент от 244 кв. метра, закупен за 73 000 лв.

     Петър Танчев също закупува апартамент от 244 квадратни метра. Между другото, синът на Петър Танчев - Евгени, според Августин Пейчинов се е опитал с измама да му измъкне апартамента в тази кооперация миналата година.

     Синът на Гриша Филипов - Чавдар (миналата година почина при неизяснени обстоятелства) също купува тук апартамент от 244 квадратни метра.

     На 15 метра оттук, на "Толбухин" 14, на 16 юни 1984 година Иван Борисов Славков и синът му Тодор Славков придобиват апартамент от 373 квадратни метра за... 89 842 лева и гараж 37 квадрата за 7714 лева.

     Ексминистър-председателят на България Георги Атанасов и дъщеря му Весела също купуват там апартамент за 89 838 лева от 373 квадратни метра през... 1990 г.

     Подобна кооперация за специални нужди има на улица "Васил Априлов" 5-7. в близост до улица "Велико Търново." Там пък живее настоящият шеф на парламента Георги Пирински със съпругата си Клавдия Илиева Кашева-Пиринска, която е щерка на бившия шеф на УБО-то генерал Кашев, под чиято заповед са се строели всички терени за специални нужди.

     Всички тези жилища за специални нужди надхвърлят 120 квадрата, а според наредба на Министерския съвет от онова време "жилищата не могат да надвишават 120 квадратни метра".
     Парадокс е, че през 1973 година Министерският съвет издава решение 480, според което се издава списък на ВИП-лица, които имат право да притежават жилища над 120 квадратни ме
тра.




Гласувай:
28



1. mikino - Пожелавам си:
09.09.2010 12:30
Повече хора като теб!
Благодаря за поста!
цитирай
2. lado - Хубав пост! Така са се уредили, т...
09.09.2010 13:15
Хубав пост! Така са се уредили, тъкмо да си отбележат девети по комшийски - сега като изкарат едни скари отвън, едни дамаджани с червено, и знамето им също, и то - червено!
цитирай
3. анонимен - червени боклуци
09.09.2010 13:16
Къде сте, мръсни червени гадини, да запсувате лошите империалисти от САЩ?
цитирай
4. ploudinperper - О,паа!
09.09.2010 13:55
Оляли са се до пъпа в лой червените годжуци!
цитирай
5. анонимен - Оляли са се до пъпа в лой червените ...
09.09.2010 14:08
ploudinperper написа:
Оляли са се до пъпа в лой червените годжуци!


Ами, на фитнес ходим...
цитирай
6. анонимен - Селският манталитет на кърските и горски разбойници доминира все още.
09.09.2010 14:34
Щумкарите като се окъпаа, изтребиа въшките, излекуваа срамните си болести от съвкупляването помежду си решиа да жувнат малце. Кой къдя скиаше къщурчица - автоматимно требеше мъжкото домочадие вземаше къщата и ебеше вдовиците и беззащитните щерки катиталистически. Да видят убаво ли е. Кой не слушаше - интертиаа го на село, ама у некое турско в Делиормана да научат хем втори език.
И поменуват си още - хорошо!
Като сте овци!
цитирай
7. анонимен - И джокинг!
09.09.2010 14:35
анонимен написа:
ploudinperper написа:
Оляли са се до пъпа в лой червените годжуци!


Ами, на фитнес ходим...

цитирай
8. lado - проф. Велко Вълканов
09.09.2010 15:54
"Не бяхме ангели след 9-ти септември 1944 г., защото ни възпитаха във времена на фашизъм и буржоазия. Не е вярно, че Народният съд издаваше смъртни присъди на невинни хора, както не е вярно, че Георги Дмитров е агент на СССР, а точно обратното", каза той пред Frognews.bg, след 66 години от емблематичната за България дата 9-ти септември
цитирай
9. анонимен - Те се облажиха в името на народа
09.09.2010 16:01
КАКТО И ОСТАНАЛИТЕ СЛЕД ТЯХ. ЧЕ И В ПО-ГОЛЕМИ РАЗМЕРИ.
цитирай
10. анонимен - eто ни!
09.09.2010 16:07
анонимен написа:
Къде сте, мръсни червени гадини, да запсувате лошите империалисти от САЩ?

Много глупава статия! Не я прочетох до края, защото ме отегчи.......
И какво е искал да каже автора с това писание?
Едрия шрифт говори за липса на самочувствие и липса на мисъл в главата на пишещия.......... Какво ни интересува кой къде бил откърмен и къде бил живял? Ще отчуждават, разбира се. Сега не отчуждават ли? Автора може да напише статия за това, с какво се занимават сега децата на хората от снимката и с какво се занимават децата на днешните ни управници. Но няма да я напише, защото резултата няма да му хареса..................
цитирай
11. анонимен - леле колко страшно........
09.09.2010 16:08
анонимен написа:
Щумкарите като се окъпаа, изтребиа въшките, излекуваа срамните си болести от съвкупляването помежду си решиа да жувнат малце. Кой къдя скиаше къщурчица - автоматимно требеше мъжкото домочадие вземаше къщата и ебеше вдовиците и беззащитните щерки катиталистически. Да видят убаво ли е. Кой не слушаше - интертиаа го на село, ама у некое турско в Делиормана да научат хем втори език.
И поменуват си още - хорошо!
Като сте овци!


И от къде преписа тези велики мисли?!?
цитирай
12. lado - От Советского Информбюро....
09.09.2010 16:18
Из программы отечественного фронта Болгарии 17 июля 1942 года
Антинародная политика правительства царя Бориса представляет собой подлинную опасность для болгарской нации.

Болгария сегодня фактически превращается в вассала Гитлера, а болгарский народ - в раба германских империалистов.

Поскольку безумный гитлеровский план завоевания мирового господства обречен на неизбежный провал, продолжать эту предательскую политику - значит сознательно толкать болгарский народ в пропасть и погубить его национальную независимость.

Высшим долгом болгарского народа, его армии и патриотической интеллигенции в настоящий исторический момент является сплочение в могучий Отечественный фронт для спасения Болгарии.

Отечественный фронт ставит перед собой следующие неотложные задачи:

1. Не допустить вовлечения Болгарии в преступную и гибельную для болгарского народа войну, которую ведет Гитлер.

2. Немедленно отозвать болгарские войска, посланные на подавление борьбы братского сербского народа против германского и итальянского ига.

3. Разорвать союз Болгарии с гитлеровской Германией и другими державами оси, освободить болгарскую землю от немецко-фашистских войск и гестаповских бандитов.

4. Прекратить экспорт продовольствия и сырья в Германию и другие страны оси. Обеспечить питание народа и армии и снабжение населения предметами первой необходимости по доступным ценам.

6. Немедленно освободить всех гражданских и военных лиц, преследуемых за свою борьбу против фашизма и гитлеровской Германии.

7. Восстановить политические права народа, в особенности свободу печати, собраний и организаций; отменить все антиконституционные, антинародные, фашистские законы.

8. Вырвать армию из рук монархо-фашистской клики и принять решительные меры, чтобы не дать использовать ее в антинародных целях. Обеспечить офицерам, унтер-офицерам и солдатам всю полноту гражданских прав.

9. Распустить фашистские организации типа "Бранник", "Союз ратников", "Легион".

Обезвредить фашистских головорезов и преступников и принять меры к тому, чтобы они были должным образом наказаны.

10. Оградить народное богатство и народный труд от посягательства со стороны других государств и создать условия для правильного экономического развития Болгарии как свободной и независимой страны.

11. Обеспечить трудящимся городов и сел средства к существованию работу, доходы и человеческие условия жизни.

12. Искоренить фашистское мракобесие, расовую ненависть и унижение национальной чести нашего народа.

Для выполнения этих насущных для нашего народа задач необходимо возможно скорее создать подлинно национальное правительство, способное твердо и последовательно проводить спасительную политику Отечественного фронта. Ввиду этого Отечественный фронт ставит ближайшей целью своей борьбы свержение власти нынешнего предательского, антинародного, прогитлеровского правительства и создание подлинно болгарского национального правительства...

цитирай
13. boristodorov56 - Няма разлика между децата на тези от снимката и днешните управници.
09.09.2010 16:35
анонимен написа:
анонимен написа:
Къде сте, мръсни червени гадини, да запсувате лошите империалисти от САЩ?

Много глупава статия! Не я прочетох до края, защото ме отегчи.......
И какво е искал да каже автора с това писание?
Едрия шрифт говори за липса на самочувствие и липса на мисъл в главата на пишещия.......... Какво ни интересува кой къде бил откърмен и къде бил живял? Ще отчуждават, разбира се. Сега не отчуждават ли? Автора може да напише статия за това, с какво се занимават сега децата на хората от снимката и с какво се занимават децата на днешните ни управници. Но няма да я напише, защото резултата няма да му хареса..................



Значи не ви интерисуват безчинствата на червените гестаповци и комунистически галайтери?
А кой ограби България интрисува ли те?
Костов и Доган са само за отвличане на огъня - ни ми ги давай за пример -
те са за манипулиране на лумпените да гласуват за комунистите във формат ББ.
цитирай
14. анонимен - 1944 г. и червените разстрели ...
09.09.2010 16:43
1944 г. и червените разстрели
Баба Верка: "Кучища влачеха месо по нивите"

Наско МАНДАДЖИЕВ

Със съзнанието, че непрекъснато трябва да си припомняме горчивите уроци на историята, за да се държим будни, продължаваме да изнасяме факти около забулените в мълчание месеци на червен терор непосредствено след 9 септември 1944 г. Журналистът Наско Мандаджиев ни предостави репортаж на тази тема, съставен от много негови срещи и пътувания през годините.

Интервю с ген. Мирчо Спасов
По соцвреме имаше практика около т. нар. Ден на народната милиция медиите да скандират филипики за “предния отряд на работническата класа”. През 1984 г. измежду многото ръководни МВР деятели, “възложени” на колегите за интервю, на мен се падна ген. Мирчо Спасов. По-възрастните сънародници знаят немалко неща за въпросната дясна ръка на Живков, за персоналния му главорез, ръководил “мокрите дела” на партията веднага след 9.IX.1944 г. МВР ръководителите Антон Югов, Раденко Видински, Боян Българанов, ген. Здравко Георгиев и др. все отказвали да говорят за потопените в кръв първи месеци след Девети. Накрая Живков се ядосал и рекъл, че “е гузно да се мълчи и трябва да се разкаже за благородната борба по установяването на народната власт”. И наредил на генерала да говори.
Така се озовах в кабинета му в ЦК на БКП, до този на Живков. Съседството им означаваше близост. В това време генералът ръководеше отдел “Задгранични кадри” на ЦК, или с други думи, назначаваше и уволняваше посланиците. Поради което можа да преспи с доста дипломатически съпруги, а и ги пробутваше на Първия и на колеги по кабинети и вили.
Извървях, съпроводен от суров мъж, дълги вити коридори с дебел червен плюш и охранители на всеки ъгъл. Явно в тази област сталинският и хитлеристкият опит бяха усвоени добре.
Старият Жавер ме посрещна безизразен, масивното му набръчкано лице още излъчваше свирепост. Бутна ми чаша айран и попита за какво ще се говори. И пръв започна: “Абе, толкова колеги, Здравко Георгиев и други, написаха мемоари, само аз се мотам. Ще взема да те хвана за авторче, идваш с касетофона една седмица на “Мечката” /крайстолично вилно селище на активни борци, където се намира палатът му - б.а./ - и сме готови”.
Помълча малко и мина на монолог. Било славно, но и жестоко време. Партията разпоредила преди Народния съд да се поизчистят колкото се може повече врагове, че после с присъдите ставало бавно. Така всяка нощ пред разпределителя - Дирекцията на полицията на “Лъвов мост”, пристигали каруци с хора от града и селата, камиони “Опел блиц” от провинцията, използвали и влакове. Той пращал арестантите първо в мазето, там ги описвали (след 10 ноември мевереджиите добре се потрудиха да изгорят тези архиви - б.а), след което ги качвали на камионите. Откарвали ги към Радомирско - местността Червена могила, селата Върба, Темелково, Батановци. Там на нивята ги чакали местни момчета, на които били дали много патрони - опушквали хората и набързо ги заривали. Около сто нощи пращахме по пет камиона, по двайсет на камион, това ще е някъде десет хиляди, пресметна Спасов. (По-късно чух от изследователи, че убитите са били 20, 30, че и 38 хиляди, очевидно в София са идвали осъдени от цялата страна).
Генералът изведнъж спря, погледна ме издълбоко, после свъси вежди и рече: “Тия неща ги казвам само на тебе, да не вземеш да ги напишеш, че после става лошо, но той редакторът ви знае какво да пусне”.
И продължи. Всяка нощ в малките часове ходел да докладва на Живков в щаба на НОВА /Народноосвободителна въстаническа армия/, който се намирал в мазето на читалище “Славянска беседа” на ул. “Г.С.Раковски”. Там се давали разпоредбите и мунициите. “Досегът ми с другаря Живков беше много специален. Всички знаеха какво върша и ме отбягваха, поради което той ми каза да не се приближавам до него, все едно няма нищо общо с мен. Бяхме се разбрали да си съобщаваме с очи. Намигне ми и това значи да продължавам… Абе, мокра работа, другарите не искаха да се цапат, но нали някой трябваше да я свърши.”
Така всяко нощно намигване на Живков е струвало сто живота… Някъде през декември той спрял да мига, с което разпоредил на персоналния си екзекутор да спре. Вече бил насрочен Народният съд. И младият Мирчо побързал да премахне последните останали в мазетата, като с това приключил с “нощта на дългите ножове”. Временно. Белене и Ловеч още ни били замислени, за да извърши своите мрачни подвизи и там.
… В редакцията срещнах голяма трудност с материала, нищо не ставаше за писане. Както всички оцеляващи колеги през онези години, трябваше да използвам негласно установените журналистически щампи, от рода на “организиране на социалистическия ред и законност”, като единственото “по-страшно” изречение, което редакторът допусна, бе, че “на враговете на народа било отдадено справедливо възмездие”.
Днес отлично се знае и казва кои хора комунистическите червени кхмери определяха като народни врагове. А те бяха цветът на нацията ни - търговци и индустриалци, съдии и адвокати, военнослужещи и духовници, кметове, бирници, пристави, тоест всички онези, които възродиха страната ни и я наредиха сред първите в Европа. Между смъртниците бяха, разбира се, и всички други, на които бандитите-партизани, излюпени като милиционери, дължаха пари, на които имаха зъб, които имаха хубави къщи за превземане или хубави булки за любов …

Пътуване до кървавото село Върба
През 1994 г., десет години след интервюто ми със Спасов, заминах за това село, сега квартал на Радомир. И останах толкова потресен от чутите факти, че си го нарекох “българския Бабийяр”.
… Селяните знаеха много, но мълчаха. Страняха от мен, очевидно още ги беше страх. Един старец ми рече: “Немой много да риеш у тая работа, оти Белене пак може да дойде”.
Накрая се намери смел мъж - Костадин Стоев, елтехник в местния кооператив, активист на СДС. Отведе ме на два километра в местността Карваньо. Който мине оттам и сега може да види в голяма житна нива останки от военно хитлеристко съоръжение, навярно предавател или локатор, а до него огромен кладенец с диаметър 10 и дълбочина 13 метра, вече разрушен и полузапълнен.
Мястото било на Стоеви. Когато бащата на Костадин го вземал със себе си на оран или жътва, му казвал да не ходи при кладенеца. Като пораснал Костадин разбрал от него, че през нощите на октомври камиони са докарвали тук смъртници, разстрелвали ги и ги хвърляли в кладенеца. Напълнили го догоре и дълго след това тук кипели разлагащи се трупове, а из околността, за ужас на местните хора, се разнасяло нетърпимо зловоние.
Осмели се да говори и механикът Георги Стоев, който каза, че веднъж баща му отворил дума как след Девети въоръжени хора го накарали да занесе към Карваньо лопата и кирка. Страхувал се да откаже и вечерта ги занесъл. Отдалеч видял мъж по бели гащи и две жени по долни фусти. Насреща им били двама мъже с много оръжие. Тръгвайки се пообърнал и видял единият мъж да бие с кирката жените, след това се чули изстрели. Убийците имали и навика да вадят с конски клещи златните зъби на осъдените.
В махалата Петрово разговарях с баба Верка, която живее досами злокобните ниви. Каза, че около Девети била сама с двете си току-що родени близначки, а мъжът й бил запас. Нощ след нощ чувала по нивите “кър-кър” и за да не я изкарат и нея пред пушките, карала само на кандилце. През деня гледала по мерата тела, позасипани със земя. Убийците нямали време да ги копаят, та дълго след това “кучища влачили месо из къра”.
Някои селяни се осмелиха да кажат имена на главорези. Миче, Соте. А синът на убиеца Кучкодеров още млад полудял и не след дълго умрял.

Среща с оръжейника на НОВА
Същата година след пътуването ми в Радомирско познат ми каза, че негов съсед веднъж му доверил, че бил оръжейник на НОВА. Работел като елтехник в институт на БАН и можело да проговори.
Отидох при него в института. Посрещна ме в стая, наблъскана с радиоточки, телефони и електрически печки. Не се двоуми и направо започна, само пожела анонимност. Повечето факти, за Мирчо Спасов, за Лев Главинчев и компания, вече знаех. От него научих, че първата работа на Главинчев след Девети била да секвестира официалния “Мерцедес” на цар Борис и да се разкарва важно с него.
Държал ключа на оръжейната в мазето на “Славянска беседа”. Тук всеки ден идвали военни камиони с винтовки и револвери, които раздавал срещу бележки от Живков или Българанов.
Като се разделихме, се запитах защо този човек, заемал толкова отговорна длъжност, по-късно не е взел хубава служба. Можел е да стане най-малко полковник от МВР или МНО, а не да се бута в килерче с развалени уреди. Лесно предположих, че се е разочаровал от бандитизма на съидейниците си и се е отказал да им служи.

Писмо от запасен летец от Хасково
Едно писмо до редакцията съвпадна с проучванията ми. Пенсиониран военен летец от хасковско село на име Стефан Илиев, пишеше, че от 22 септември до края на декември 1944 г. служил като военен летец в района на Червена могила. Там имало летище, откъдето самолети “Фоке вулф” излитали на разузнаване към Скопие, Дойран и Серес. Веднага след Девети всяка вечер покрай летището взели да минават камиони със загасени фарове. Спирали недалеч и оттам се чувала автоматна стрелба. На нощ Илиев преброявал доста камиони.

Посещение при Антон Югов
Опитах да проникна при Антон Югов, първия вътрешен министър в правителството на ОФ.
Преди това се запознах с делата му след преврата. На 27 октомври издава заповед “За формите и методите при установяването на народната власт” . В нея пише: “Не всички партизани успяха в краткия период от установяването на народната власт да се превъзпитат като поддръжници на реда и продължаваха да разрешават много въпроси “по партизански”.
Още в началото у Югов, за разлика от Живков, е проговорил някакъв срам и страх от ставащото в тези нощи на дългите ножове. Но написаното от министъра е възможно най-меката и обтекаема констатация за безчинствата, които вършеха озлобените и пиянстващи градски и селски лумпени, въоръжени с манлихери и нагани и наречени с авторитетното име “челен отряд на победилата класа”. Отворих вестници от онова време. Те изобилстваха с призиви от рода на “Да стъпчем главата на змията”, “Да пребием фашистките кучета” и др. под. Предупреждава Югов, а само на 300 метра от ведомството му са се композирали “черните влакове” за Радомир.
През май 1990 г. позвъних в къщата на ексминистъра, разбира се, заграбена (казано на езика на революционния пролетариат - “национализирана в името на народа”), която по-късно собствениците си възвърнаха. Отвори ми жена с вид на камериерка и като разбра кой съм, отвърна, че господин (!) Югов е болен и не приема. Отидох на следващия ден и на по-следващите, едва на петия след като разбраха, че настоявам, ме пуснаха /те бяха две, разформированото УБО още се грижеше за персоналните си пенсионери.
В просторния хол бяха наблъскани до тавана старинни мебели, кристални сервизи и полилеи, по стените висяха скъпи часовници, персийските килими бяха струпани на могили. Явно всичко това беше експроприирано отново “в името и за благото на народа”.
Появи се и жена му, достолепна госпожа. Започна страшно увъртане: Мъжът ми е много зле. Да говори? Не. Да слуша? Също не. Повръща. Има силна температура. Вие му се свят. Не е за пред външни хора. Не отговаря и на писмени въпроси. Не може да чете, защото му сълзят очите. Ами той е почти в кома. Освен това е с пълна амнезия и не си помни дори името. …Желязна съпруга на железен вътрешен министър. Неумолимо спазваше мафиотските закони на омертата…. По-късно разбрах, че Югов съвсем не е бил зле, ами си е пиел кафето и си е гледал телевизия, били го срещали и на разходки в градинката на “Св. Седмочисленици”.

След всичко, което читателят ще прочете по проучванията ми за делата на столетницата БКП-БСП след Девети септември, се питам: може ли още и поради какво тази партия може да има привърженици? Предлагам отговор на този въпрос: Там, където има далавера и бандитство, непременно ще срещнеш компартията. Никога в нейното съществуване идейността не е била нейна движеща сила. Нейната движеща сила винаги е била корупцията.


цитирай
15. antikom - Анонимче, не бързай. Всяко нещо си иска времето.
09.09.2010 16:45
анонимен написа:
анонимен написа:
Къде сте, мръсни червени гадини, да запсувате лошите империалисти от САЩ?

Много глупава статия! Не я прочетох до края, защото ме отегчи.......
И какво е искал да каже автора с това писание?
Едрия шрифт говори за липса на самочувствие и липса на мисъл в главата на пишещия.......... Какво ни интересува кой къде бил откърмен и къде бил живял? Ще отчуждават, разбира се. Сега не отчуждават ли? Автора може да напише статия за това, с какво се занимават сега децата на хората от снимката и с какво се занимават децата на днешните ни управници. Но няма да я напише, защото резултата няма да му хареса..................

Ще разбереш всичко и в детайли. Кой,какво, къде. Ако разберем и колко. Особено любопитни са митовете, които са изградили около богатствата си. Направо са приказки за .. блаженни верующи.
цитирай
16. анонимен - Охо!
09.09.2010 17:18
Тук е моето място! Имам какво да кажа и по тази тема.
цитирай
17. анонимен - Що бе рожбо, си анонимно?
09.09.2010 17:20
анонимен написа:
анонимен написа:
Къде сте, мръсни червени гадини, да запсувате лошите империалисти от САЩ?

Много глупава статия! Не я прочетох до края, защото ме отегчи.......
И какво е искал да каже автора с това писание?
Едрия шрифт говори за липса на самочувствие и липса на мисъл в главата на пишещия.......... Какво ни интересува кой къде бил откърмен и къде бил живял? Ще отчуждават, разбира се. Сега не отчуждават ли? Автора може да напише статия за това, с какво се занимават сега децата на хората от снимката и с какво се занимават децата на днешните ни управници. Но няма да я напише, защото резултата няма да му хареса..................

Срам ли те е ? Недей, днес ти е ден, не бъди нелегален. Твоите управляват.
цитирай
18. анонимен - Като войник съм виждал сграда за другерЕ на ул. Якобица 9
09.09.2010 18:44
1979 - та годана !
Другарите и другарките получаваха "безплатни" апартаменти и жилища за присугата .
---
На тавана имаше " творчески кабинети " - мансарди с тераси .
---
Безплатни !
---
Гадове !
цитирай
19. анонимен - Промяна
09.09.2010 19:08
Ха сега да намерим 10те разлики с днешната власт
цитирай
20. анонимен - Спиро Киров
09.09.2010 19:14
Абе не че не е вярна статията, ама кой аджеба я е писал. Оти продължаваме да вадим нож на умрялото куче, а не гледаме настоящия, ама много хуманен душманин. Всъщност гледаме го и яко му ръкопляскаме. Умря царя, да живее царя.
цитирай
21. анонимен - ПОСТАНОВЛЕНИЕ
09.09.2010 19:20
АЗ ОСЪДИХ ПОЛОВИН ПОЛИТБЮРО. ТЕХНИТЕ АПАРТАМЕНТИ НЕ БЯХА КУПЕНИ А ПРЕДОСТАВЕНИ БЕЗВЪЗМЕЗДНО С ПРАВО НА НАСЛЕДЯВАНЕ СЪГЛАСНО С ЕДНО СЕКРЕТНО ПОСТАНОВЛЕНИЕ. НЯКОИ ИМАТ И ДА МИ ДАВАТ И ПАРИ. СТРУВАШЕ МИ 20 ГОДИНИ ДЕЛА. ПОЗНАТИ МИ КАЗВАТ ЧЕ ТРЯБВА ПАМЕТНИК ДА МИ ИЗДИГНАТ. ТОВА Е ЗА СОФИЯ . СПЕСТЯВАМ ПОДРОБНОСТИТЕ.
цитирай
22. анонимен - ЛЕВСКИ
09.09.2010 20:00
Ти си герой . Но още ли си жив?
цитирай
23. анонимен - АЗ ОСЪДИХ ПОЛОВИН ПОЛИТБЮРО. ТЕ...
09.09.2010 20:17
анонимен написа:
АЗ ОСЪДИХ ПОЛОВИН ПОЛИТБЮРО. ТЕХНИТЕ АПАРТАМЕНТИ НЕ БЯХА КУПЕНИ А ПРЕДОСТАВЕНИ БЕЗВЪЗМЕЗДНО С ПРАВО НА НАСЛЕДЯВАНЕ СЪГЛАСНО С ЕДНО СЕКРЕТНО ПОСТАНОВЛЕНИЕ. НЯКОИ ИМАТ И ДА МИ ДАВАТ И ПАРИ. СТРУВАШЕ МИ 20 ГОДИНИ ДЕЛА. ПОЗНАТИ МИ КАЗВАТ ЧЕ ТРЯБВА ПАМЕТНИК ДА МИ ИЗДИГНАТ. ТОВА Е ЗА СОФИЯ . СПЕСТЯВАМ ПОДРОБНОСТИТЕ.



Смешен си, я пак кажи кого си осъдил, че и паметник, а бре льольо така стават тези работи, и читателите на този блог, по точно тези , които четат коментарите са единствените ,които знаят за твоята "храброст" ... смешко ..
цитирай
24. frankenstein - Браво ! Това са истински мъже !
09.09.2010 21:41
Те извоюваха апртаментите си , привилегиите си , мансардите и кабинетите си и цялата си власт с оръжие в ръка . Бяха мъже и им стискаше да носят пищови и да имат издадени по няколко смъртни присъди .
Вие сте келеши и наркоманчета , които и сопола си не могат да обършат , камо ли да вземат нещо от живота . Кудкудякайте по сайтчетата и се лъжете един друг колко сте смели . Педерунгелчета с меки китки , пазете се да не си одраскате лакираните ноктенца на клавиатурите .
Магистралните проститутки имат повече смелост от вас . Те са на улицата , където е истинския живот , а вие мухльовци се криете зад мониторите на компютрите си и врещите като насрани бебета .
цитирай
25. анонимен - Велик празник
09.09.2010 21:50
Честит ви 9 Септември - Те не се облажиха в името на народа, облажиха се тия дето ги свалиха от власт - вижда се. Те ви построиха пътищата, които сега няма кой да ви поддържа. Те ви построиха жилищата в които сте се родили и израсли. Те ви дадоха безплатното образование. Те ви лекуваха безплатно. Те построиха всичко това, което виждате около вас в тази страна. Този ден беше най- щастливия ден за Народа - денят на Свободата. След 45 години Злото отново победи и настана Мрак...
цитирай
26. анонимен - Велик празник
09.09.2010 21:54
Извинявам се забравих, че форума е анонимен, аз съм Максим Николов от Бургас.
цитирай
27. antikom - Браво! Франкенщайн! Очевидно са те сглобили от
09.09.2010 22:43
frankenstein написа:
Те извоюваха апртаментите си , привилегиите си , мансардите и кабинетите си и цялата си власт с оръжие в ръка . Бяха мъже и им стискаше да носят пищови и да имат издадени по няколко смъртни присъди .
Вие сте келеши и наркоманчета , които и сопола си не могат да обършат , камо ли да вземат нещо от живота . Кудкудякайте по сайтчетата и се лъжете един друг колко сте смели . Педерунгелчета с меки китки , пазете се да не си одраскате лакираните ноктенца на клавиатурите .
Магистралните проститутки имат повече смелост от вас . Те са на улицата , където е истинския живот , а вие мухльовци се криете зад мониторите на компютрите си и врещите като насрани бебета .

тленните останки на партийни секретари с 40 годишен партиен стаж.
цитирай
28. boristodorov56 - 24. frankenstein
09.09.2010 22:51
То само малоумните го правят с пищов .
С ум и труд е по-лесно и достойно.
На гърба на хората и с пищов в ръка - срещу беззащитните е най-лесно, особено ако сте двама милиционери, но какво значи някакво достойнство.

Жалки същества, мародери - горди с античовешката си същност.

Браво!
цитирай
29. анонимен - Кръстоска си между Тодор Живков и Цола Драгойчева.
09.09.2010 22:55
анонимен написа:
Честит ви 9 Септември - Те не се облажиха в името на народа, облажиха се тия дето ги свалиха от власт - вижда се. Те ви построиха пътищата, които сега няма кой да ви поддържа. Те ви построиха жилищата в които сте се родили и израсли. Те ви дадоха безплатното образование. Те ви лекуваха безплатно. Те построиха всичко това, което виждате около вас в тази страна. Този ден беше най- щастливия ден за Народа - денят на Свободата. След 45 години Злото отново победи и настана Мрак...



И двамата се продължиха в повредени питомци, което е доказателство за генните уврежданя на комунизма.

Честит празник, изроди!
цитирай
30. анонимен - То само малоумните го правят с пи...
09.09.2010 22:59
boristodorov56 написа:
То само малоумните го правят с пищов .
С ум и труд е по-лесно и достойно.
На гърба на хората и с пищов в ръка - срещу беззащитните е най-лесно, особено ако сте двама милиционери, но какво значи някакво достойнство.

Жалки същества, мародери - горди с античовешката си същност.

Браво!

Добре че беше 9.септември.1944г. да се пръкнете такива антикомунисти и да напълните блога с мисли.Какво ли щеше да бъде Ако го намаше...............:)))))))
цитирай
31. ploudinperper - 30. анонимен
09.09.2010 23:01
Верно си Кръстоска си между Тодор Живков и Цола Драгойчева.

цитирай
32. lado - Хубаво ви беше подкарал Гешев, ма ...
09.09.2010 23:29
Хубаво ви беше подкарал Гешев, ма СССР ни тури двата крака в един ботуш, и оттогава и трева не никне тук, само бурени....
Делът на животновъдство и земеделие в брутния доход го докарахте до 5% с вашите ТКЗС-та и ДЗС-та, че и МТС- бехте измислили, мислители с червени кухи кратуни, с кражбите и пладнешката приватизация...
Празнувайте Денят на Червения Ботуш и не забравяйте, че най-опасния враг за комуниста са другите комунисти!
цитирай
33. анонимен - До кога?
10.09.2010 00:06
Еййй! Ужким сте интелигентни - пишете/бришете, мрънкате/бръмкате,а не ви стигат и 20гогинии да спрете да се делите на демократи и комунисти, на българи и цигани , на селяни и граждани и т.н. и т.н. Аман от всички!Явно си заслужавате съдбата .....
цитирай
34. анонимен - ВИЖТЕ ГИ НА СНИМКАТА!
10.09.2010 00:09
МРЪСНИТЕ ЧЕРВЕНИ СВИНИ , СЪСИПАЛИ БЪЛГАРИЯ!!!!!
ЗА ДНЕШНАТА МИЗЕРИЯ И РАЗРУХА НА ДЪРЖАВАТА И НАРОДА....БЛАГОДАРЕТЕ ,НА ТЯХ И ТЕХНИТЕ СИНОВЕ И ВНУЦИ!!!
цитирай
35. frankenstein - Пищете по форумите , за друго не ставате !
10.09.2010 00:13
Тоя Борис Тодоров да беше станал богат като е толкова умен и работлив . Обаче не е станал , защото двама милиционери с пищови вървяли цял живот зад задника му и му пречели да се реализира . Като си търси някой оправдание за собствената си некадърност , винаги ще намери . Я комунистите ще са му виновни , я капиталистите .
Кой стреля по тебе , бе Тодоров ? Никой ! Цял живот държавата ти даваше безплатно образование и безплатно лечение . Ти да не искаш и безплатно да ти пъха с лъжица в устата да ядеш ?! Да си учил и да си работил ! Не сега да ми ревеш .
Ми ти , бе Ладо ли си , какъв си . Като му се възхищаваш на Гешев , защо не му продължиш делото ?
Изправи баба си и дядо си до стената и ги разстреляй ! Изправи майка си и баща си до стената и ги разстреляй ! Или ще ми кажеш , че не са били комунисти ?
Келеш посран ! Всички бяха комунисти ! Някой бяха комунисти по сърце , а други бяха комунисти , защото са страхливци и лицемери . Майка ти и баща ти , по коя причина са гласували всеки път за партията , а ?
СССР пък го бил спънал , тоя дрисльо ! На тебе СССР ли ти е виновен ,бе ? Ти какво пося , колко животни отгледа , а ? Или по е лесно да седиш на компютъра и да викаш , че бабите дето превиват гръб на полето нищо не работят ?
Не ти стигат май 5-те % , които бабите и старците изкарват по нивите ? 45 години , зеленчуците и месото от небето ли падаха , бе ?
Като ви пращахме на бригади , се криехте и бягахте , щото ви мързи да гледате . Ако бяхте работили за България , дето всичко наготово ви даваше , сега нямаше да ровите по гюмовете , келеши с келеши .
цитирай
36. анонимен - НА ГЕШЕВ...
10.09.2010 00:20
ТРЯБВА ДА МУ СЕ ИЗДИГНЕ ПАМЕТНИК!
БУЛЕВАРД "РУСКИ", ТРЯБВА ДА СЕ НАРИЧА , ...БУЛ."ГЕШЕВ"!!!!!!!!!!!!!
ТОВА Е ЕДИН ИСТИНСКИ БЪЛГАРИН, ПОЗНАЛ ОТРАНО ЧЕРВЕНАТА ИЗМЕТ!!!!
цитирай
37. анонимен - Да ама Не
10.09.2010 00:30
И да съм ръстоска между Тодор и Цола
Гледай да не те набарат трудоваци в хола
Дето ще ти сменят пола
Те на Турски ще говорят
И г**а ще ти разпорят


цитирай
38. анонимен - ЦЕЛУВАЙТЕ НА РУСНАЦИТЕ ГЪЗОВЕТЕ...
10.09.2010 00:31
ЗАЩОТО АКО НЕ БЯХА ТЕ С АРМИЯТА СИ ......НИКОГА ,НЯМАШЕ ДА ВЗЕМЕТЕ ВЛАСТТА ,ЧЕРВЕНИ ПОМИЯРИ!!!!
КОМУНИСТИТЕ ,БЯХФА 5000-ЧОВЕКА НА 9.09.44г, ЗА КАКВА РЕВОЛЮЦИЯ ГОВОРИТЕ БЕ,ВЪШКАРИ ,НЕЩАСТНИ????
РУСНАЦИТЕ ВИ ДАДОХА ВЛАСТТА НА ТЕПСИЯ.....ВИЕ И ТЕПСИЯТА НЕ МОЖАХТЕ ДА НОСИТЕ ,ТА СЕ НАЛОЖИ ДА НАПРАВИТЕ "ОФ", С ДРУГИ ПАРТИИ.....КОИТО ПОСЛЕ ИЗБИХТЕ И ИЗБЕСИХТЕ ,КАТО КУЧЕТА ЗА ДА ВЗЕМЕТЕ ВЛАСТТА!
ВИЕ ,СТЕ СИ ВРАГОВЕ ---ВЗАИМНО!!!!
ЗА ПАРИ И ВЛАСТ ,СТЕ ГОТОВИ ДА СИ ПРЕГРИЗЕТЕ ГЪРЛАТА ,ЕДНИ НА ДРУГИ!!!!
НАЛИ ВИ ГЛЕДАМЕ ,БЕ.....!
ЯСНИ СТЕ НИ.....БЕ!
цитирай
39. анонимен - 4
10.09.2010 01:17
СМЪРТ НА КОМУНИЗМА , СВОБОДА ЗА НАРОДА !!!
цитирай
40. boristodorov56 - 35. frankenstein
10.09.2010 10:25
Не се превъзбуждай - аз за разлика от теб не съм правен от Тодор Живков и Цола Драгойчева - имал съм родители, които са ме родили, отгледали, възпитали и платили образованието ми до последната стотинка!
Нито предците ми, нито аз - дължим нещо, още по-малко поколението ни след нас ще дължат нещо на червената измет!
Всичко сме спечелели с честен труд и със собствените си способности, а то е достатъчно. За разлика от теб и помиярите дегенерати като теб - които убивали, клали и безчинствали над честните хора - за да живеете - в противен случай генетичните ви увреди щяха да надделеят!
цитирай
41. анонимен - Без вашия 9 септември
10.09.2010 12:08
анонимен написа:
boristodorov56 написа:
То само малоумните го правят с пищов .
С ум и труд е по-лесно и достойно.
На гърба на хората и с пищов в ръка - срещу беззащитните е най-лесно, особено ако сте двама милиционери, но какво значи някакво достойнство.

Жалки същества, мародери - горди с античовешката си същност.

Браво!

Добре че беше 9.септември.1944г. да се пръкнете такива антикомунисти и да напълните блога с мисли.Какво ли щеше да бъде Ако го намаше...............:)))))))

щяхме да имаме други грижи. Как да станем по-богати.Как да инвестираме.Къде да почиваме. Такива тегоби щяхме да имаме. Тегобите на холандци, датчани, шведи, швейцарци. На германци, също. Абе, неинтелигентно ненщо. Ще ти кажа само един факт. Западна Германия /разрушена от войната/ си купи ГДР от победителя във ВСВ, СССР. Мога да ти кажа за колко. Мога да ти кажа и колко инвестираше годишно в ГДР, само да оправи пораженията от соца. Хем ГДР беше витрината но соца.
цитирай
42. анонимен - Не е единствения
10.09.2010 12:13
анонимен написа:
ТРЯБВА ДА МУ СЕ ИЗДИГНЕ ПАМЕТНИК!
БУЛЕВАРД "РУСКИ", ТРЯБВА ДА СЕ НАРИЧА , ...БУЛ."ГЕШЕВ"!!!!!!!!!!!!!
ТОВА Е ЕДИН ИСТИНСКИ БЪЛГАРИН, ПОЗНАЛ ОТРАНО ЧЕРВЕНАТА ИЗМЕТ!!!!

Другия познал ги е проф. Цанков. Още подскачат от страх, като чуят името му.
цитирай
43. анонимен - Кушел, май си ти
10.09.2010 12:15
анонимен написа:
И да съм ръстоска между Тодор и Цола
Гледай да не те набарат трудоваци в хола
Дето ще ти сменят пола
Те на Турски ще говорят
И г**а ще ти разпорят


Кротко го давай! Че ити имаш задник, който..може да е обект на същите трудоваци.
цитирай
44. анонимен - за 35. frankenstein - Пищете по форумите , за друго не ставате !
10.09.2010 12:57
Нещо се развиваш с епитетите. Тъй като започан пръв, ще ти върна в твой стил. Чети внимателно, червен тиквенико ,крадлив. Къде видя "безплатно образование" и безплатно здравеопазване"? Само във вашите кратуни трещи този термин. Други плащаха за това. С труд, а когато парете не стигаха, печатаха се нови. Плачеш за бригадите, защото не плащахте за този труд. Падате ки по всичко на аванта. Абе, малоумник! Иди при децата си и им кажи да дойдат у нас на бригада.Няма да им плащам, но ще ми работят. И последно. Каго се толкова ербап, излез на площад и се развикай, че искаш връщането на бригадите, че ще раздаваш коли и апартаменти, по праценка на партията и ,че ще затвориш границите, за да не бягат хората. И се виж от страни, храбрецо. Обиждаш, защото си далече. Ще посмееш ли да кажеш същото на човек в очите? Бяхте се насрали от страх 1989-1990 г.
цитирай
45. анонимен - Хайде стига глупости
22.09.2010 21:24
И какво излиза че толкова големи държавни величия едно време са имали право на един апартамент от 120 квадрата, и ние пищим че били ограбили държавата. Какво да кажем за новите ни управници в какви палати живеят по колко коли имат, да не говорим за личните им авоари, при което старите партийни другари са бледи копия на сегашните политици,мутри,наркотрафиканти и контрабандисти а да не забравяме и митничарите които всички вкупом грабят от държавата сиреч от нас като нищо не остава след тях! А старите другари ни оставиха толкова много материални ценностти че още живеем от тях но това вече свършва и питам какво ще се краде и продава, а да бе остана земята ни! Между другото този кабинет готви първата сделка 1 милион декара за 450 милиона лева които вече за заложени като постъпление в държавният бюджет. Това е само началото!! Така че новите ни управници ще надминат и комунистите които правиха всичко по идеологически причини, а новите го правят само за пари без да се свенят кой им ги дава, не се замислят нито за род,родина,народ а само за пари и власт! Тези са по-нагли и от комунистите, така че когато построят и половината от това което построиха комунистите тогава могат да се наричат народни политици, защото в противен случай си остават най-обикновени мошеници! Така че е крайно време да се даде една справедлива оценка на това време с неговите плюсове и минуси с реални цифри а не разни измишльотини от рода 100000 убити милион интернирани и т.н.! Така че когато си плюем по собственото си минало да се вземем в ръце и да си дадем една реална оценка на това какво бяхме а сега къде сме сега!
цитирай
46. koleff - Какъв елит?
23.09.2010 21:06
С какво право ги наричате ЕЛИТ? Това са бандити, вдигнали оръжие среюу тогаващната законна власт. След 9.9.1944 Съюзниците (СЪВЕТСКО-АМЕРИКАНО-АНГЛИЙСКИЯ СЪЮЗ) ги назначават за генерали, първи секретари и т.н., а след 45 години ги преназначиха за капиталисти, империалисти, монархо-фашисти, социалисти и т.н. Това са проверени предатели на българския народ. Така, БГ е на път да изчезне от картата. Каквато е била и целта им още преди 65 години.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: antikom
Категория: Политика
Прочетен: 1120361
Постинги: 202
Коментари: 1330
Гласове: 3330
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930